Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou nejlépe placení zpěváci a zpěvačky současnosti. Taylor Swift překvapivě není první

3. Madonna

Královna popu vládne také žebříčkům, je totiž nejprodávanější ženskou umělkyní vůbec. Začala už v osmdesátých letech a tři dekády opravdu dominovala. I když už později byly některé ženy úspěšnější, Madonna zůstává aktivní a také stále vystupuje.

Čisté jmění: 1,2 miliardy dolarů

2. Paul McCartney

Nejbohatším mužským zpěvákem je podle serveru Music Industry How jeden ze dvou žijících „beatlesáků“. Nejen že je McCartney autorem mnoha hitů britské legendy, ale sám má také úspěšné sólovky a spolupráce. The Beatles je nejprodávanější hudební skupinou vůbec. Sám McCartney je podobně jako řada starších ročníků ze žebříčku stále aktivní, což mu k pozici nepochybně také pomohlo.

Čisté jmění: 1,2 miliardy dolarů

1. Rihanna

Kromě toho, že má Rihanna na kontě osm studiových alb, také vlastní část Fenty Beauty a SAVAGE X FENTY lingerie. Proslavila se hity jako Diamonds, Umbrella nebo Stay. Není tedy divu, že to dotáhla až na vítězku žebříčku.

Čisté jmění: 1,7 miliardy dolarů

Skutečný král Jay-Z

Pozor ale, o sporná čísla nejde jen u Taylor Swift. Například podle Forbes je nejmovitějším umělcem Jay-Z. Ten měl dokonce překonat milník dvou miliard dolarů, jak uvádí Forbes. Server GeeksForGeeks jde ale ještě dál a celkovou výši rapperova jmění odhaduje na 2,5 miliardy. Vzhledem ke všemu, co produkuje, s čím podniká a koho má za manželku, nás to nepřekvapuje.

Čisté jmění: 2,5 miliardy dolarů

Na kompletní žebříček se můžeš podívat na zmíněných stránkách, níže jsme ti vytvořili i graf, kde můžeš zchecknout, kdo další se do výběru dostal, a porovnat jmění jednotlivých artistů.

Nejbohatší zpěváci*zpěvačky. Jmění uváděné v milionech dolarů.
Nejbohatší zpěváci*zpěvačky. Jmění uváděné v milionech dolarů. Zdroj: Data: Music Industry How To, graf: Refresher
 
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse