Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2024 9:30
Čas čtení 0:52
Radka Klučárová

Oblíbený Nekonečný příběh se dočká nové filmové adaptace

Oblíbený Nekonečný příběh se dočká nové filmové adaptace
Zdroj: Neue Constantin Film
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Knižní verze Nekonečného příběhu vyšla v roce 1979 v Německu a stala se bestsellerem v mnoha zemích. Fanoušci a fanynky se mohou těšit na novou adaptaci.

Nekonečný příběh podle populárního fantasy románu Michaela Endeho se dočká nové filmové adaptace. Velkolepý příběh opět ožije na velkém plátně díky spolupráci společností Michael Ende Productions a See-Saw Films, informuje Variety.

Knižní verze vyšla v roce 1979 v Německu a stala se bestsellerem v mnoha zemích. Dodnes byla přeložena do 45 jazyků a prodalo se jí více než milion výtisků.

Doporučeno
Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? 21. března 2024 7:45

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje v obchodě, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu a právě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantasii zachránit.

Příběh se stal ještě populárnějším díky dnes již kultovnímu filmu z roku 1984. „Příběh je aktuální a nadčasový a skutečně má příležitost být vyprávěn novým způsobem,“ uvedl pro Variety Iain Canning, jeden z producentů.

„Jedinečnost této knihy spočívá v tom, že se k ní můžete vracet v různých obdobích svého života a pokaždé v ní najdete nový význam. Jak je úžasné, že máme tu možnost udělat nový pohled, který bude mít nové vrstvy a významy. Jsme prostě přesvědčeni, že každá generace si zaslouží svou vlastní cestu do Fantasie,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse