Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. dubna 2024 9:24
Čas čtení 0:53
Barbora Adamkovičová

Aerolinka pro psy? Neuvěříš, kolik stojí jedna letenka

Aerolinka pro psy? Neuvěříš, kolik stojí jedna letenka
Zdroj: FLOUFFY/Unsplash/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Cestující si budou moci před odletem pochutnat na jídle od šéfkuchaře, zatímco pro psy bude připraven široký výběr pamlsků. Domácí mazlíčci budou mít dokonce k dispozici chrániče sluchu a bundy.

Společnost BARK, která se zabývá prodejem hraček a doplňků pro psy, se rozhodla, že cestování se čtyřnohými přáteli výrazně změní a zpříjemní. Minulý týden oznámila, že spouští leteckou společnost BARK Air.

Doporučeno
VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback VIDEO: Nástupce Gotta? Mladý zpěvák ho připomíná hlasem i vzhledem. Lidé nevěřili, že nejde o playback 17. dubna 2024 13:22

Podle časopisu Forbes se letecká společnost snaží upřednostnit pohodlí zejména psích turistů, jejichž přesun je na běžných komerčních letech často komplikovaný. „Když jsme v roce 2011 spouštěli společnost BARK, měli jsme za úkol narušit prostor pro psy a vytvořit produkty jak pro psy, tak pro lidi. Jsme nadšeni, že můžeme využít poznatky, které jsme se za ta léta naučili, a přinést psům skvělé zážitky,“ uvedl spoluzakladatel a generální ředitel společnosti.

Za pohodlí pro mazlíčky si lidé připlatí

První lety jsou naplánovány na 23. května na trasách New York – Los Angeles a New York – Londýn. Cestující si budou moci před startem vychutnat jídlo od šéfkuchaře, zatímco psi budou mít k dispozici široký výběr pamlsků. Domácí mazlíčci budou dokonce vybaveni chrániči sluchu a bundami, přičemž ceny letenek pro jednoho psa a jeho majitele se budou pohybovat v rozmezí od 5 600 do 7 500 eur (141 tisíc až 189 tisíc korun).

Domů
Sdílet
Diskuse