Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2024 v 14:15
Čas čtení 0:25
Karolína Fejtová

Nová konkurence pro Google? ChatGPT bude mít vlastní vyhledávač

Nová konkurence pro Google? ChatGPT bude mít vlastní vyhledávač
Zdroj: Getty Images/SOPA Images/Contributor
ČESKO UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Společnost OpenAI, která provozuje ChatGPT, zřejmě v pondělí 13. května oznámí plány na spuštění svého vyhledávače. Čím bude speciální?

Nový vyhledávač od OpenAI bude poháněn umělou inteligencí. V budoucnu by společnost mohla konkurovat Googlu, nynější jedničce na trhu.

Datum zveřejnění plánů o plnohodnotném vyhledávači se ještě může změnit. Nynější datum je však nastaveno na den před výroční konferencí Googlu, kde se očekává, že společnost představí řadu produktů souvisejících s AI.

Nejznámější projekt od OpenAI ChatGPT se omezuje na informace, které jsou vztaženy k určitému datu, o zbytku už neví. Jeho novější verze už však dokážou hledat na internetu a sehnat aktuální informace. A přesně toho chce využít ve svém vyhledávači. Firma již dříve poskytla ChatGPT pro integraci se službou Bing patřící Microsoftu pro platící předplatitele. 

Domů
Sdílet
Diskuse