Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš článek:
Tohle je deset nejhnusnějších jídel střední Evropy. Česko v žebříčku „boduje“ hned dvakrát

5. Boutefas

Po Rakousku a Německu skóruje i další germanofonní stát. A zase jde o klobásu. V téhle variantě se vepřové plní do prasečích střev. Název boutefas pochází z francouzského slovního spojení boute la faim, což znamená konec hladu.

4. Jahodová polévka (zupa truskawkowa)

Přesuňme se ale zpátky do Česka a jeho okolí, zjevného ráje největších evropských dobrot. Polská jahodová polévka je zkrátka, jak název napovídá, omáčka z jahod, máty, smetany a cukru, podává se i s těstovinami. Za nás v pohodě, v Taste Atlasu se asi ještě nedoslechli o těstovinách s mákem.

3. Fastenwähe

Pochoutka, kterou za typickou považují ve švýcarské Basileji, je slané pečivo připomínající preclík. Těsto se obvykle připravuje z mouky, droždí, soli, cukru, mléka, vajec, kmínu a másla. Ovály ze zvětšeného těsta se tvarují tak, aby vnitřek připomínal kříž. Fastenwähe se posypávají kmínem.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse