Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle je deset nejhnusnějších jídel střední Evropy. Česko v žebříčku „boduje“ hned dvakrát

2. Riz Casimir

Opovržení hlavními jídly na sladko cítí evidentně všichni kromě našeho geografického regionu střední Evropy. Stříbro totiž získala švýcarská verze rýže, která se v úpravě zvané Riz Casimir podává s kuřecím masem naloženým v omáčce z banánů, kokosového mléka, mandlí, hrušek, ananasu, broskví a kořeněným kari, chilli, skořicí, garam masalou, bobkovým listem a hřebíčkem. 

1. Czernina

Zlatou příčku si nepřekvapivě vybojovalo zase maso a vnitřnosti. Tahle tradiční polská polévka se připravuje z kachní nebo husí krve, navíc se konzervuje v octu, aby se nesrazila. Do aromatického kachního vývaru se přidává sušené ovoce a různé druhy koření, například hřebíček a nové koření. Czarny znamená polsky černý, což odkazuje i k typické barvě polévky. Pokud jsi dočetl*a až sem, přidáváme jako bonus tohle video s polskými babičkami a živými kachničkami, které má sloužit jako recept na tenhle výherní blivajz.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse