Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2024 v 17:26
Čas čtení 1:08
Ella Petrová

„Kreativní a zvrácené.“ Nový seriál na Netflixu se až děsivě podobá Squid Game

„Kreativní a zvrácené.“ Nový seriál na Netflixu se až děsivě podobá Squid Game
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX SERIÁLY SQUID GAME
Uložit Uložené

Netflix přináší nový seriál. Lidé si nemohou pomoct a pořad přirovnávají ke Squid Game.

Nový jihokorejský seriál s názvem The 8 Show vypráví příběh o osmi lidech, kteří zoufale touží po troše peněz a byli pozváni, aby se zúčastnili televizní reality show. Nezní ti to trochu povědomě?

Doporučeno
Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix 16. května 2024 v 17:21

I co se týče postav, lze vysledovat pár podobností. Hlavní hrdina Jin-su má velké dluhy, pracuje za minimální mzdu a bojí se, že bude dluhy splácet do smrti. Uvažuje dokonce o sebevraždě. Jednoho dne mu ale na účet začnou chodit peníze a záhadná limuzína ho vysadí u divadla. Jin-su má dvě možnosti. Buď si vezme peníze a půjde domů, nebo projde oponou a začne hrát hru.
 
Spolu s dalšími soutěžícími se ocitne v osmipatrové budově v Soulu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ a čím déle tam vydrží, tím víc peněz mohou získat. Co je na tom ale tak těžkého? Jedná se o to, že všechno až na jídlo a pití stojí asi tak tisíckrát víc než běžně.

„Aby vyhráli obrovskou sumu, musejí v soutěži pobýt co nejvíce dní a řídit se několika základními pravidly. Ze svých pokojů například nesmějí vynášet žádné předměty a nikdo nesmí zemřít. Čas neustále běží a každou minutu jsou všichni soutěžící bohatší o tisíce wonů. Nic ale není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá,“ popisuje děj web nafilmu.cz.

Doporučeno
Nové drama České televize Svatá s Jiřinou Bohdalovou zbořilo divácká očekávání. Film má parádní ohlasy Nové drama České televize Svatá s Jiřinou Bohdalovou zbořilo divácká očekávání. Film má parádní ohlasy 20. května 2024 v 9:21

Soutěžící jsou nuceni bojovat o svůj holý život s tím, že pokud umře jeden, prohrají úplně všichni.
 
Diváci a divačky jsou ze seriálu poměrně vyvedeni z míry, jeden z nich show okomentoval takto: „Dává to vibe Squid Game, ale tohle je tak psychologicky zvrácené.“ Jiný řekl: „Zatímco je to napsané mnohem inteligentněji než Squid Game (a celkově kreativnější), nakonec to člověka nezasáhne tolik jako Squid Game.“ Třetí fanoušek poznamenal, že je to jeden z nejlepších seriálů vůbec a že to zkoukl během jednoho dne.

Domů
Sdílet
Diskuse