Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2024 v 16:38
Čas čtení 1:06
Veronika Ábelová

Nejhorší filmy ever nebo svatyně Jiřího Káry? Tenhle pražský festival ti to nabídne

Nejhorší filmy ever nebo svatyně Jiřího Káry? Tenhle pražský festival ti to nabídne
Zdroj: Bontonfilm/volně k užití
FILMY A SERIÁLY FESTIVALY FILM
Uložit Uložené

V Praze se bude od 12. do 15. června konat poněkud netradiční festival. Nabídne ti totiž výběr těch nejhorších snímků, které byly za posledních 50 let natočeny.

V areálu Gabriel Loci na pražském Smíchově se bude v prostorech šesti promítacích sálů s vlastním barem konat festival Naruby. Ke spravení chuti u promítání těch nejhorších filmů budeš mít možnost degustovat výběr kvalitních rumů. Můžeš se těšit na snímky Jurassic Shark, Turbo Kid, Waterloo po českuMalý HerkulesTitanic II a další. No a ve filmové přehlídce nesmí chybět ani Svatba Jiřího Káry nebo nový dokument o jeho životě.

Doporučeno
Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix 16. května 2024 v 17:21

Už tak zajímavý zážitek ti zpestří doprovodný program. V rámci festivalu budeš mít možnost jít na Burlesque Show nebo se zúčastnit Kurzu lhaní. Pořadatelé neopomenuli legendu posledních let Jiřího Káru a sestavili mu vlastní svatyni. V ní budou oblíbené předměty i relikvie, které měl Jiří rád. Aby toho nebylo málo, na 98palcovém televizoru se bude přehrávat ve smyčce záznam Svatby Jiřího Káry.

Bohatý doprovodný program doplní pražská divadelně improvizační skupina Poločas nápadu, Zdenda Bar s jeho drinky inspirovanými filmy, jako jsou Velocipastor či Velké kozy na Havaji, a pro milovníky VHS budou na festivalu VHS kazety z české provenience v rámci stálé expozice těch nejvzácnějších videokazet.

O hudbu se postará žižkovská punková, folková i rocková kapela Volá Londýn, rocková a punková kapela Sarasota a kapela Papír sklo plasty. V areálu bude možnost koupit si díla z prodejní výstavy Genius loci fotografa Michala Přibyla. Další body doprovodného programu najdeš na webu festivalu.

Ve čtyřech dnech nabídne festival plný béčkových filmů promítání v několika sálech areálu – a že znějí zajímavě. Zavítat budeš moct do Knihovny, Pitevny, Ilustrovaného sálu, Krypty i Relaxu. Promítat se budou snímky, jako například Thankskilling, Shakespeare’s Sh*tstorm, The Room, Sharkenstein, South Park: Peklo na Zemi, CarousHELL 2 a další. Celý program, vstupenky i informace o festivalu najdeš na webu.

Domů
Sdílet
Diskuse