Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
25. května 2024 12:06
Čas čtení 0:39
Karolína Fejtová

Legendární ICQ po téměř 30 letech končí. Nostalgické hry z aplikace si ale můžeš zahrát i dnes

ČESKO
Uložit Uložené

Na webu firmy se objevilo, že aplikace přestane fungovat od 26. června.

Aplikace ICQ, jejíž název je odvozen od anglického I Seek You („hledám tě“), měla na svém vrcholu přes 100 milionů uživatelů. Nyní ji každý den používá 1,5 milionu lidí denně. Aplikace byla přelomová i pro Česko, roku 2008 ji používaly dva miliony aktivních uživatelů měsíčně. Proč ICQ končí, není jisté, ruská firma, která komunikátor vlastní, žádný důvod neuvedla, informuje server Lupa.

Doporučeno
Jana Zicklerová: Český Survivor není stavěný pro starší hráče. Po smrti manžela jsem si sáhla na dno Jana Zicklerová: Český Survivor není stavěný pro starší hráče. Po smrti manžela jsem si sáhla na dno 25. května 2024 10:00

Komunikátor umožnil lidem zůstat v okamžitém kontaktu. Za jeho vznikem z roku 1996 stojí firma Mirabilis. Stěžejním bodem je rok 1998, kdy ho za 400 milionů dolarů odkoupila společnost AOL. O 12 let později ho za 187 milionů dolarů získala ruská skupina Digital Sky Technologies, dnes známá jako VK. Tenkrát už ICQ však ztrácelo na oblíbenosti a začaly ho nahrazovat aplikace jako WhatsApp, Viber nebo Messenger.

ICQ nabízelo nejen komunikaci, ale i třeba hry. Dobrá zpráva je, že si svoje oblíbence můžeš stále zahrát. Stačí, když do vyhledávače napíšeš jejich název a za ně přidáš .eu. Například odkaz na hru Slide-a-lama najdeš tady.

Anketa:
Používal*a jsi ICQ?
Jasně!
Vůbec.
Jasně!
99 %
Vůbec.
1 %
Domů
Sdílet
Diskuse