Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2024 v 16:20
Čas čtení 0:42
Radoslava Juračková

IIHF přidala do povinné hokejové výstroje speciální chránič. Nosit ho budou všichni bez výjimky

SPORT HOKEJ
Uložit Uložené

Novým opatřením chtějí chránit zdraví hráčů a předcházet tragédiím.

Mezinárodní hokejová federace zavádí pro hráče nové pravidlo. Povinně budou muset nosit chránič krku, informují o tom tvnoviny. IIHF se tak rozhodla na základě loňské tragédie, při které zemřel hokejista Adam Johnson. Soupeř mu nechtěně bruslí během zápasu prořízl krk.

Doporučeno
OKTAGON 58: Vémola všechny šokoval a uškrtil Végha. Na turnaji jsme viděli i neuvěřitelné knokauty a přestřelky OKTAGON 58: Vémola všechny šokoval a uškrtil Végha. Na turnaji jsme viděli i neuvěřitelné knokauty a přestřelky 9. června 2024 v 1:12
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey)

Chránič budou nosit všichni bez výjimky

Některé státy či organizace opatření zavedly bezprostředně po tragédii. Jedná se o Velkou Británii, Německo a kanadskou juniorskou ligu WHL.

IIHF původně nechala opatření na bázi dobrovolnosti a hráčům ochranu jen doporučovala. Nakonec však přistoupila k tomu, že chránič krku bude povinnou součástí výbavy hráčů všech kategorií.

V případě porušení opatření bude hráče čekat trest. Organizace v pravidlech nový bod definovala takto: „Všichni hráči všech kategorií musí nosit chránič proti proříznutí krku, který je určen pro tento specifický účel a je vyroben tak, aby kryl co největší část krku. Chránič proti proříznutí krku se musí používat správným způsobem a nesmí být v žádném případě nějak upravován nebo nahrazován. Za porušení pravidla, které následuje po upozornění rozhodčím, se uloží menší trest.“

Domů
Sdílet
Diskuse