Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí

4. Margot Robbie (59 milionů dolarů)

Do žebříčku nejlépe placených herců a hereček současnosti se probojovala pouze jedna žena – Margot Robbie. Ta v roce 2023 zazářila ve snímku Barbie, který se stal jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob, díky čemuž se její jmění vyšplhalo na 59 milionů dolarů (1,3 miliardy korun).
 
Robbie je zároveň ve svých 34 letech nejmladší osobou v žebříčku, a ačkoli na svém kontě nemá jediného Oscara (pouze dvě neproměněné nominace), věříme, že to brzy přijde! Minimálně v pokladnách kin si totiž vedla neuvěřitelně dobře. A za co by Robbie nominaci mohla získat? Případné pokračování filmu Barbie zatím potvrzené nemáme, ale očekává se, že herečka bude mít spoustu práce s nadcházejícím projektem A Big Bold Beautiful Journey, který by měl spatřit světlo světa v roce 2025.

Barbie.
Barbie. Zdroj: Warner Bros./volně k použití

3. Ryan Reynolds (71,5 milionu dolarů)

Nikoho pravděpodobně nepřekvapí, že třetí příčka náleží Ryanu Reynoldsovi, který vydělal více než 71,5 milionu dolarů (1,6 miliardy korun). Herec si na takovou slušnou sumu přišel díky rolím ve filmech, které opět vznikaly pod hlavičkou Netflixu. 6 underground: Tajné operace, Red Notice nebo Red Notice 2. To jsou snímky, které z Reynoldse udělaly výraznou osobnost streamovacích platforem.
 
Kromě filmových úspěchů se ale herci daří i díky dalším obchodním krokům – třeba prodeji firmy Aviation Gin nebo Mint Mobile. Je prostě důležité mít více zdrojů příjmu.  

The Adam Project
Zdroj: Netflix/volně k použití

2. Adam Sandler (73 milionů dolarů)

Druhá příčka patří Adamu Sandlerovi, který si díky filmům přišel na 73 milionů dolarů (1,7 miliardy korun). Zásadní roli v jeho finančním úspěchu sehrál film Hubieho Halloween, který vznikl v roce 2020 pod taktovkou Netflixu a kterým komik potvrdil pevnou spolupráci s tímto streamovacím gigantem.
 
Svou první roli Sandler sice získal až ve 22 letech, ale od té doby se veze na neutuchající vlně zájmu. Je vtipný, diváctvo jej miluje a prospělo mu i to, jak zareagoval na trend rostoucích streamovacích platforem. Sandler v nich viděl budoucnost, chtěl se vyvíjet spolu s digitální zábavou, a tak s Netflixem navázal úzkou spolupráci, která mu umožňuje vydělávat velké peníze i v době, kdy se výrazně mění způsob, jakým filmy konzumujeme. Dobrá práce!

Adam Sandler
Zdroj: Netflix/volně k použití

1. Dwayne Johnson (87,5 milionu dolarů)

Tak tohle naopak málokoho překvapí. Žebříčku deseti nejlépe placených herců a hereček současnosti vévodí Dwayne Johnson, známý také jako The Rock. Díky svým filmovým angažmá si přišel na více než 87,5 milionu dolarů (dvě miliardy korun), přičemž velká část příjmů pochází z hlavní role v hitovce Red Notice od Netflixu, kde si zahrál po boku výše zmíněného Ryana Reynoldse.
 
Kromě herectví si pak Johnson přivydělává i dalšími aktivitami – například kolekcí Under Armour Project Rock. Johnson je navíc miláček Ameriky, je zábavný a podnikavý – to vše z něj dělá nejvýdělečnějšího herce současnosti. Gratulujeme.

Dwayne Johnson | The Rock
Zdroj: Universal/volně k použití
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse