Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí

7. Vin Diesel (54 milionů dolarů)

Filmový tvrďák Vin Diesel objevil krásy filmového průmyslu v roce 1990, tedy v době, kdy mu bylo 23 let. Od té doby si zahrál ve více než padesátce filmů, přičemž mezi ty nejznámější patří série Rychle a zběsile. Možná právě díky ní se Vin Diesel stal sedmým nejlépe placeným hercem současnosti, a to s výdělkem 54 milionů dolarů (1,2 miliardy korun).
 
K této sumě mu mimochodem dopomohla i uzavřená smlouva s Netflixem, pod nímž vznikl seriál Rychle a zběsile: Závodníci v utajení. Vin Diesel tak ukazuje, že dokáže naslouchat trendům a vézt se na vlnách toho, co právě letí – tedy streamovací platformy.

vin diesel
Zdroj: Universal Studios/volně k použití

6. Ben Affleck (55 milionů dolarů)

Ben Affleck vydělal 55 milionů dolarů (1,2 miliardy korun), což z něj dělá šestého nejlépe placeného herce světa. K výdělku mu pomohl především film To poslední, co chtěl, který v roce 2020 vznikl pod taktovkou Netflixu. Streamovací služby prostě umí zvýšit příjem herců, i když to v minulosti někteří zpochybňovali.
 
Další velký obnos peněz pak Affleckovi přinesly snímky Cesta zpátky nebo Air: Zrození legendy, ve kterém si herec nejen zahrál, ale ujal se i role režiséra.

Ben Affleck
Zdroj: Getty Images/Frazer Harrison

5. Mark Wahlberg (58 milionů dolarů)

Mark Wahlberg si s 58 miliony dolarů (1,3 miliardy korun) zajistil páté místo v žebříčku nejlépe placených herců a hereček na světě. Klíčovou roli v jeho výdělcích sehrála role v akční komedii Spravedlnost podle Spensera od Netflixu, která jen potvrdila, že Wahlberg i nadále patří mezi relevantní a důležité herce.
 
Nicméně Wahlberg by pravděpodobně nebyl tam, kde je, jen díky filmům. Bohatství mu přinesly také investice do společností Wahlburgers a F45 Training. Hollywoodská hvězda tak nesází jen na jeden obor a nebojí se vydat se i do vod, které mohou být pro některé smrtící. V jeho případě to tak ale nebylo a naopak ho kombinace herectví a podnikání dostala do žebříčku deseti nejlépe placených herců a hereček současnosti.

Mark Wahlberg Patriots Day
Zdroj: Lionsgate US/volně k použití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse