Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
12. července 2024 v 7:00
Čas čtení 4:32
Tereza Šnajdrová

Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí

Toto je 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti. První příčky tě možná překvapí
Zdroj: Warner Bros./volně k použití
FILMY A SERIÁLY DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI NETFLIX NETFLIX FILMY
Uložit Uložené

Do žebříčku se probojovala pouze jedna žena, což naznačuje, že i v Hollywoodu mají co do činění s gender pay gap.

Hollywoodští herci a herečky mohou vydělávat peníze, o kterých se ti ani nesnilo. Příjmy jim pramení z filmových hitů, reklam, ale také z vlastního podnikání, které vystavěli na své slávě. V tomto článku ti představíme 10 nejlépe placených herců a hereček současnosti na základě aktuálních žebříčků z let 2023 a 2024.

Doporučeno
Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem 1. července 2024 v 13:00

10. Jackie Chan (40 milionů dolarů)

Jackie Chan je čínský mistr bojového umění, herec, režisér a kaskadér, který se na filmovém plátně poprvé objevil v pouhých osmi letech. Dnes už je mu 70, na svém kontě má více než 150 filmových rolí a právem je považován za jednu z nejznámějších asijských filmových hvězd. Mimochodem, v Asii je Jackie Chan populární i jako zpěvák. Vydal kolem 20 alb a jeho koncerty se těší velké oblibě.
 
Jackie Chan skončil v žebříčku nejvýdělečnějších herců a hereček současnosti na 10. místě, a to především díky rolím ve filmech Avantgarda a Snafu: V háji jako obvykle. Nejen ty měly Chanovi přinést výdělek 40 milionů dolarů (939 milionů korun).
 
Chanovi i v 70 letech chodí jedna nabídka za druhou. Filmový průmysl miluje jeho tvář, charisma i kaskadérské kousky, s nimiž mistr bojového umění nemá sebemenší problém.

Jackie Chan
Zdroj: Gareth Cattermole/Staff/Getty Images Europe

9. Lin-Manuel Miranda (45,5 milionu dolarů)

Devátá příčka náleží Lin-Manuelu Mirandovi, který se v roce 2020 proslavil rolí v divadelní hře Hamilton a s výdělkem 45,5 milionu dolarů (jedna miliarda korun) se zařadil do tohoto žebříčku. O hru Hamilton se mimochodem zasadila společnost Disney+ a jedná se o jednu z mála věcí, v nichž se Miranda ujal herecké role. Povětšinou spíše skládá hudbu nebo dabuje.

Ostatně Mirandovo portfolio je velmi rozmanité a ukazuje, že máme co dočinění s tvůrčím géniem napříč různými odvětvími.

Lin-Manuel Miranda
Zdroj: Disney+/volně k použití

8. Akshay Kumar (48,5 milionu dolarů)

Osmé místo v žebříčku putuje do Bollywoodu, což někoho může překvapit, ale my se vzhledem k narůstající popularitě tohoto žánru vůbec nedivíme. Akshay Kumar vydělal díky seriálu The End na platformě Amazon Prime spoustu peněz a jeho celkové výdělky jsou odhadovány na 48,5 milionu dolarů (1,1 miliardy korun). Kromě filmu však herec těží také ze spoluprací s různými značkami, které ilustrují globální zájem o indickou kinematografii.
 
Pro světové brandy se v podstatě jedná o neprobádané území plné příležitostí, tak proč toho nevyužít, že? Akshay Kumar tak vydělává nejen díky filmům, ale také díky příležitostem, které se mu nyní jen hrnou.

Akshay Kumar
Zdroj: Yash Raj Films/volně k použití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse