Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2024 v 11:45
Čas čtení 0:48
Ella Petrová

Chorvatsko se s turisty a turistkami nemaže. Koukni, za co ti hrozí mastná pokuta

Chorvatsko se s turisty a turistkami nemaže. Koukni, za co ti hrozí mastná pokuta
Zdroj: Unsplash/Roberto Nickson
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ CHORVATSKO VÝLET DO ZAHRANIČÍ
Uložit Uložené

Australská influencerka si vyrazila na dovolenou do chorvatského Hvaru a upozornila své sledující na vysoké pokuty za nošení plavek po městě.

Isabelle Lakin s oblibou dokumentuje své cesty do zahraničí a bere tak své fanoušky a fanynky na dovolenou s sebou. Nyní je varovala před vysokými pokutami za nošení plavek po městě jak v Chorvatsku, tak i v Itálii.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

„Tohle je oznámení pro holky, které tohle léto cestují po Itálii nebo do chorvatského Dubrovníku či Hvaru. Pokud nechcete dostat pokutu 700 euro (v přepočtu téměř 18 tisíc Kč, pozn. red.), tak nenoste do města vršek od plavek, aniž byste přes něj něco měly. Chytí vás, nechtějí, aby to turisté dělali,“ řekla ve videu na svém TikToku.
 

@isabellelakinn Theres a “public indecency” fine for not wearing a cover up if you’re in certain populsr European towns like Hvar and Dubrovnik! #europe #traveltips #hvar #sailcroatia ♬ original sound - Isabelle lakinn


Chorvatsko toho jednoduše má dost a podle informací TV Nova už delší dobu zavádí podobná pravidla. Ostrov Hvar před sedmi lety přišel s pokutou za nevhodné chování, ta činila 600 euro, dnes se vyšplhala již na zmíněných 700 euro. To samé platí pro další hojně turisticky navštěvovaná letoviska jako je Dubrovník a od loňska i Split.

A pozor, jak upozornil před pár lety server iRozhlas, pravidla platí i pro muže, pokud si ve městě svléknou tričko.

Doporučeno
Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? 23. července 2024 v 8:28
Domů
Sdílet
Diskuse