Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
29. července 2024 v 10:03
Čas čtení 0:50
Veronika Ábelová

Příčina smrti Sinéad O’Connor odhalena. Měla vážnou nemoc, o které nikdo nevěděl

Příčina smrti Sinéad O’Connor odhalena. Měla vážnou nemoc, o které nikdo nevěděl
Zdroj: Wiki Commons/ Pymouss/ volně k užití
HUDBA HUDBA SINÉAD O'CONNOR
Uložit Uložené

Irská zpěvačka a aktivistka Sinéad O’Connor se proslavila svým coverem na hit Nothing Compares 2 U, za který získala i cenu za nejlepší singl roku v Billboard Music Awards. Interpretka a známá aktivistka ale minulý rok náhle zesnula.

Před rokem našla zpěvačku ve věku 56 let policie bez známek života v jejím domě na jihu Londýna. A to rok potom, co jí potkala tragická událost, kdy její sedmnáctiletý syn spáchal sebevraždu. Její smrt zasáhla její nejbližší, přátele, kolegy, známé osobnosti a fanoušky a fanynky po celém světě.

Doporučeno
Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká 28. července 2024 v 8:00

Nikdo ale nepovažoval její úmrtí za podezřelé. Na začátku tohoto roku bylo stanoveno, že zpěvačka zemřela přirozenou smrtí. Teď se ale ukázalo, že měla vážnou plicní nemoc.

První manžel a blízký přítel zpěvačky John Reynolds minulý týden zaregistroval její úmrtní list. V tom stojí, že O´Connor zemřela na zhoršení chronické obstrukční plicní nemoci a bronchiálního astmatu spolu s nízkým stupněm infekce dolních cest dýchacích. To, že zpěvačka a aktivista trpěla vážnou nemocí, ale nikdo dosud nevěděl.

Známá zpěvačka se zapsala do hudebního světa nejen známým hitem Nothing Compares 2 U, který trhal rekordy v hudebních žebříčcích, ale nahrála i několik alb. „Její hudbu miloval celý svět a její talent byl nepřekonatelný a nesrovnatelný,“ řekl tehdejší irský premiér Leo Varadkar.

Doporučeno
Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání 25. července 2024 v 10:31

O´Conor také aktivně upozorňovala problémy týkající se násilí na dětech, rasismu, lidských a ženským práv ve společnosti. Do povědomí se dostala i tím, že během svého vystoupení v Saturday Night Live v roce 1992 roztrhala fotku papeže Jana Pavla II.

Domů
Sdílet
Diskuse