Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2024 v 7:00
Čas čtení 0:59
Magdalena Trajerová

Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí

Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí
Zdroj: Wikipedia / Palickap
ČESKO DOMÁCÍ MAZLÍČCI KDE SE KOUPAT PŘÍRODNÍ KOUPÁNÍ
Uložit Uložené

Každý pejskař už to někdy zažil – dlouhé prohledávání provozních řádů pláží a map, aby našel místo, kde se s ním ve vodě svlaží i jeho pes. Rozhodli jsme se ti to usnadnit a přinést ti několik tipů, kam můžeš se svým mazlíčkem za koupáním vyrazit.

1. Štvanice Baden – Baden

Baden-Baden Štvanice
Baden-Baden Štvanice Zdroj: Facebook / Baden-Baden Štvanice

Lokace: Praha

Tradiční plovárna na pražském ostrově Štvanice nabízí příjemné koupání ve Vltavě. Na místě najdeš toalety, sprchy a občerstvení. Můžeš si dokonce i půjčit paddleboard a nedaleko si i zasurfovat. Těšit se můžeš na příjemně studenou vodu a oblázkové dno.

Doporučeno
Tohle je 8 módních trendů, které na podzim 2024 musíš zařadit do svého šatníku Tohle je 8 módních trendů, které na podzim 2024 musíš zařadit do svého šatníku 30. srpna 2024 v 15:33

2. Nádrž Džbán

Vodní nádrž Džbán
Vodní nádrž Džbán Zdroj: Wikipedia / Palickap

Lokace: Praha

Přímo na koupališti u nádrže je koupání se psy zakázáno, vydáš-li se ale na opačný břeh, najdeš několik míst, kde se budeš moci pohodlně vykoupat i se svým zvířecím kámošem. Na zastávku Nad Džbánem, od níž je to k vodě už jen kousek, dojedeš i tramvají. Nedaleko také najdeš stanici metra A.

3. Loděnický rybník

Loděnický rybník
Loděnický rybník Zdroj: Mapy.cz / Honza Laš

Lokace: Loděnice, asi 30 minut jízdy od Prahy

Loděnický rybník je asi půl hodinku autem od Prahy. Přibližně sto metrů od vody je možné auto zaparkovat. U břehu směrem od vesnice se můžeš brouzdat po široké mělčině, dále od břehu si užiješ i pořádné plavání v hlubší vodě.

4. Jezero Most

Jezero Most
Jezero Most Zdroj: jezeromost.cz

Lokace: Most, 1 hodina 15 minut jízdy od Prahy

Jezero most má hned tři pláže pro psy. Průzračně čistý zatopený lom s oblázkovou pláží nabízí vstupné i parkovné zdarma. Vybaveno je i stánky s občerstvením. Kolem celého jezera je 9 kilometrů dlouhý okruh vhodný pro procházky. Všechny jeho možnosti jsme ti popsali i v samostatném článku.

Doporučeno
Koupání jako v moři, akorát v Česku. Poradíme ti, kde najdeš místo stvořené pro letní radovánky Koupání jako v moři, akorát v Česku. Poradíme ti, kde najdeš místo stvořené pro letní radovánky 3. srpna 2024 v 7:00

5. Lom Baraba

Lom Baraba
Lom Baraba Zdroj: Mapy.cz / Monimlejn

Lokace: Vliněves, 40 minut jízdy od Prahy

Přírodní zatopená pískovna s písčitými břehy se nachází nedaleko Mělníka. Hloubka vody se pohybuje od 2 do 8 metrů. Vstup je zdarma, zázemí zde ale nenajdeš.

Doporučeno
Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa 29. srpna 2024 v 18:01
Domů
Sdílet
Diskuse