Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2024 v 15:33
Čas čtení 3:18
Richard Balog

Tohle je 8 módních trendů, které na podzim 2024 musíš zařadit do svého šatníku

Tohle je 8 módních trendů, které na podzim 2024 musíš zařadit do svého šatníku
MÓDA FASHION TIPY
Uložit Uložené

Pokud chceš, aby tvoje outfity v nadcházejících měsících vypadaly fresh, pokračuj ve čtení.

Léto brzy skončí, a pokud se chceš na podzim připravit s předstihem, jsi na správném místě. Klasické tóny jako černá, šedá, tmavě modrá nebo hnědá budou dominovat, ale tento podzim se v ready-to-wear kolekcích objevují i překvapivé odstíny.

Mezi hlavními trendy pro podzim/zimu 2024 jsme zaznamenali posun k barvám, které jsou atraktivní v létě, ale vyniknou i v deštivých, mrholících dnech. Cool budou taky odvážné límce, baleríny nebo kožené kousky. Inspiraci najdeš v našich tipech.

Boho 2.0

Uvolněná boho aesthetics, která je charakteristická zejména pro letní sezónu, přichází i na podzim. Zpočátku v tobě nejspíš vyvolá nostalgii po období mezi roky 2014 a 2016, kdy byla všudypřítomná, ale nová vlna je mnohem svěžejší než jenom pouhé ohlížení se za minulostí. Módní trend Boho 2.0 přináší lehké, háčkované prvky, volánky, třásně nebo splývavé látky, jak nás přesvědčily kolekce značek Chloé, Isabel Marant, Etro a Louis Vuitton.

Neodolatelné varianty na looky velkých módních domů najdeš v nabídce oblíbených řetězců jako Mango, Zara či Massimo Dutti.

Svetr Mango s prolamovanými panely (799 korun)

Mango
Zdroj: Mango

Mango Košile s volánky (1 999 korun)

Mango
Zdroj: Mango

Šifonové šaty Mango (4 999 korun)

Mango
Zdroj: Mango

Kostky

Je vzrušující objevit nový trend, o kterém víš, že změní tvář módy na několik sezón. Čím dál víc ale oceňujeme i vzhledem k udržitelnosti styly, které v průběhu let zůstávají.

Doporučeno
Svetr, který ti vydrží na věky. 12 tipů na nejlepší svetry podzimu, které jsou udržitelné a kvalitní Svetr, který ti vydrží na věky. 12 tipů na nejlepší svetry podzimu, které jsou udržitelné a kvalitní 12. září 2024 v 7:00

Na podzim/zimu 2024 se vrátí kostkovaný vzor, který může ztělesňovat uvolněnou nedbalost i sleek eleganci. Tentokrát zasahuje do módní mapy ve výrazných barevných schématech a zvětšených motivech. Svou vizi představily módní domy jako Burberry, Dior, Chloé, Balmain, Loewe a Acne Studios. Podívej se na některé z našich tipů, jak trend vynosit.

Kostkovaná košile The Frankie Shop Emmett (2 600 korun)

The Frankie Shop
Zdroj: The Frankie Shop

Isabel Marant Etoile Telina Kostkovaná košile (7 160 korun)

Isabel Marant Etoile
Zdroj: Mytheresa

Acne Studios Kostkovaná mini zavinovací sukně (9 700 korun)

Acne Studios
Zdroj: NET-A-PORTER

Leopard print

Je nepřehlédnutelný a srozumitelný na první pohled, i když není pro každého. V modelech pro sezónu podzim/zima 2024 použili návrháři tento zvířecí vzor tolikrát, že bychom fotografiemi mohli zaplnit celý článek. Vliv na nadcházející sezónu je tak obrovský, že podle Tagwalku najdeš v nových kolekcích o 75 % více leopardího vzoru než loni.

Mezi naše favority patří kardigany s pěkným vintage vzhledem, ale také boty a polopřiléhavé šaty.

Mango Šaty se zvířecím potiskem (999 korun)

mango leopard dress šaty fashion
Zdroj: Mango/propagační materiál

Baleríny Massimo Dutti se zvířecím potiskem (2500 korun)

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Krátký kardigan Massimo Dutti se zvířecím potiskem (3 299 korun)

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Vínová kabelka

Když se do popředí dostala estetika quiet luxury, známá taky jako tichý luxus, mnoho kolekcí zavedených návrhářů zahalilo přehlídková mola do neutrálních odstínů. Jásáme štěstím při pohledu na další etapu tohoto sofistikovaného trendu, neboť tuto sezónu prostoupily kolekcemi syté odstíny, z nichž nejvíce vyniká sytě červená a vínová.

Doporučeno
Barvou letošního podzimu je vínová, budeš ji vídat všude Barvou letošního podzimu je vínová, budeš ji vídat všude 29. srpna 2024 v 10:37

Odstín vypadá božsky zejména na kožených kabelkách, které díky němu vypadají velmi draze, i když nepocházejí z dílen módních domů. Ty jsou drahé v jakémkoli provedení.

Kožená kabelka Zara - (3 999 korun)

Zara
Zdroj: Zara

Kožená prošívaná taška COS Pillow (3750 korun)

COS
Zdroj: COS

Isabel Marant Oskan Moon Studded Leather Bag (17 300 korun)

Isabel Marant
Zdroj: NET-A-PORTER
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse