Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. srpna 2023 6:00
Čas čtení 5:10
Tereza Šnajdrová

Sex a dick pics tu nefrčí. Vyzkoušela jsem seznamovací aplikaci pro introverty. Jak dopadlo moje rande?

Sex a dick pics tu nefrčí. Vyzkoušela jsem seznamovací aplikaci pro introverty. Jak dopadlo moje rande?
Zdroj: Refresher/Adam Smeták
REFRESHER ČESKO ONLINE SEZNAMKY VZTAHY
Uložit Uložené

Seznamovací aplikace Boo je vhodná pro introverty, mezi které se řadím i já. Jak dopadlo moje rande s mužem, se kterým jsem se na ní seznámila?

Online svět je doslova prolezlý seznamovacími aplikacemi. Na některých najdeš hlavně sex, jiné se zaměřují na úspěšné a bohaté lidi a pak je tu třeba Tinder, na kterém si každý přijde na to své.

Před nedávnem jsem ale dostala tip na novou seznamovací aplikaci Boo, která propojuje lidi na základě jejich osobnosti a měla by být vhodná i pro introverty*introvertky, kteří mají jinak se seznamováním problém. Appku jsem se rozhodla vyzkoušet, a to se vším všudy. Jak to dopadlo?

Doporučeno
Oslovil mě sugar daddy a slíbil mi 150 tisíc týdně. Nechtěl žádný sex, jen laskavá slova, tohle se z něj vyklubalo Oslovil mě sugar daddy a slíbil mi 150 tisíc týdně. Nechtěl žádný sex, jen laskavá slova, tohle se z něj vyklubalo 19. července 2023 6:00

Seznamuj se pomocí osobnostního testu

Možná tě napadne, že všechny seznamovací aplikace fungují na stejném principu, ale není to pravda. Boo se liší už jen svým procesem registrace. V prvních krocích vyplníš základní informace o sobě včetně pohlaví. Příjemným zjištěním bylo, že appka dává prostor i nebinárním lidem, za což jí tleskáme. 

Pak tě navede k osobnostnímu kvízu, pomocí kterého, jak sama aplikace píše, „získáš až strašidelně přesný popis toho, kdo jsi, proč věci děláš tak, jak je děláš, a s kým jsi nejvíce kompatibilní“. Právě to však může být problematické, ale o tom až později. V tomto kvízu budeš odpovídat na otázky zaměřující se na tvůj společenský život, zálibu v cestování, v čem vidíš svůj smysl života, zda jsi náladový*náladová a další. Otázek je v něm téměř 30.
 
Po vyhodnocení kvízu se dozvíš, jaký typ osobnosti jsi. Mně vyšla obhájkyně (ISFJ). „Obhájci jsou solidární, spolehliví, trpěliví a lidem ve svém okolí jsou vždy připraveni pomoci. Pod jejich vřelým a obětavým vystupováním se skrývá hluboká a rozhodná oddanost chránit své blízké. Jsou to skromní a nezištní lidé, kteří podceňují své úspěchy a své povinnosti berou vážně. Mají mnoho prospěšných vlastností, které mnoho jejich přátel oceňuje.“ Tak zní charakteristika mého typu osobnosti, se kterou se poměrně ztotožňuju.

Boo
Zdroj: Boo/propagační materiál


Kromě toho pak aplikace do profilu vypíše i tvoje silné a slabé stránky, které jsou charakteristické pro tvůj typ osobnosti. A nejen to. Potenciální partneři*partnerky se také okamžitě dozví to, co tě údajně přitahuje, jak s obhájcem*obhájkyní flirtovat, pro jaké hodnoty si tě zamiluje a další.


Díky testu se také dozvíš, jaké osobnosti jsou s tou tvojí kompatibilní, jaké mají potenciál a jakým by ses měl*a raději vyhnout. Mně aplikace doporučila match s velvyslanci (ESFJ), baviči (ESFP) a rebely (ESTP). Naopak nevhodní jsou pro mě mírotvůrci (INFP), ochránci (INFJ), strůjci (INTJ), vyzývatelé (ENTP), obhájci (ISFJ) a géniové (INTP). Jenže právě s jedním takovým jsem se matchla.

Aplikace o tobě prozradí víc, než bys chtěl*a

Osobnostní test je sice zábavný a opravdu ti může ukázat směr, kterým by ses v seznamování měl*a vydat, ale má i určité minusy. Třeba to, že o tobě potenciálnímu protějšku prozradí víc, než bys možná chtěl*a. Jasně, charakteristika pravděpodobně stoprocentně neodpovídá tvé osobnosti, ale podle toho, co mi povědělo uživatelstvo appky Boo, se hodně blíží pravdě.
 
Potenciálně tak přeskakuješ jeden či více bodů seznamování, kdy se tvoje protějšky okamžitě dozvídají, že v případě obhájce bojuješ se stydlivostí, jsi vztahovačný*vztahovačná, potlačuješ pocity a nejsi ochotný*ochotná ke změnám. To by jednoho dokázalo odradit, no ne?
 
Trochu se tak vytrácí kouzlo druhého upřímně poznávat, zjišťovat, co má a co zase nemá rád a jaké jsou jeho red flags.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse