Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2024 v 12:50
Čas čtení 0:43
Magdalena Trajerová

Justin Bieber ve virální písni zpívá o Diddyho večírku. Podle expertů je falešná, vytvořila ji umělá inteligence

Justin Bieber ve virální písni zpívá o Diddyho večírku. Podle expertů je falešná, vytvořila ji umělá inteligence
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur/AMA2020
HUDBA JUSTIN BIEBER UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Virální píseň Justina Biebera o Diddyho večírku je pravděpodobně vygenerovaná umělou inteligencí, potvrdili experti.

Song, který zní jako by ho nazpíval Justin Bieber, se na sociálních sítích poprvé objevil v dubnu. Na sociálních sítích, jako je TikTok, YouTube a X, získal miliony zhlédnutí. Zpěvák v textu písně zpívá o tom, že se „ztratil na Diddyho večírku“. Informuje o tom stanice CBS News

Doporučeno
Marpo: Společnost by neměla ztrácet hodnoty. Celej život jsem snílek Marpo: Společnost by neměla ztrácet hodnoty. Celej život jsem snílek 29. září 2024 v 10:00

I další slova odkazují na obvinění ze sexuálního zneužívání a nevhodného chování v Diddyho rezidenci. „Nestálo to za všechno bohatství a slávu,“ zní jeden z úryvků. „Byl jsem v tom kvůli novému Ferrari, ale stálo mě to mnohem víc než mou duši,“ pokračuje text.

Po nedávném obvinění Seana Diddyho Combse z obchodování se sexem, vydírání, spiknutí a přepravy za účelem provozování prostituce, píseň opět začala trendovat na sociálních sítích.

Doporučeno
Katka je au-pair v USA. „Mám vlastní auto a spoustu výhod, ale za vyšetření u lékaře platím tisíce“ Katka je au-pair v USA. „Mám vlastní auto a spoustu výhod, ale za vyšetření u lékaře platím tisíce“ 24. září 2024 v 7:00

Neexistuje ale žádný záznam o tom, že by Justin Bieber song nahrál, neobjevuje se ani v jeho katalogu. CBS News vložila píseň do několika programů na detekci zvuku AI a výsledky naznačovaly, že zvuk nebo alespoň jeho části opravdu jsou vygenerovány umělou inteligencí.

Podle odborníků někdo napsal text a melodii. Následně je nahrál na webovou stránku a k vytvoření písně použil klon hlasu Justina Biebera.

Zpět
Sdílet
Diskuse