Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Oktagon.
včera 4. října 2024 v 11:00
Čas čtení 1:32

Oktagon 62 míří do Frankfurtu. Má ambice stát se největším turnajem v Evropě, prodáno je více než 50 tisíc vstupenek

Oktagon 62 míří do Frankfurtu. Má ambice stát se největším turnajem v Evropě, prodáno je více než 50 tisíc vstupenek
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

MMA turnaj se uskuteční 12. října.

Po úspěšném turnaji v Brně, kde bojovníci i fanoušci vytvořili jedinečnou atmosféru, přichází organizace Oktagon se svou dosud největší výzvou. Oktagon 62, který se uskuteční 12. října na fotbalovém stadionu Deutsche Bank Park ve Frankfurtu, je na nejlepší cestě stát se největší akcí v historii MMA v Evropě.

Těšit se můžeš na hlavní pětikolový zápas večera, v němž se střetnou „Frankfurtský král“ Christian Eckerlin a „Nesmrtelný Kelt“ Christian Jungwirth. Oba bojovníci mají za sebou inspirativní životní příběhy, které jsou paradoxně spojeny s fotbalem, a právě fotbalový stadion bude dějištěm jejich osudového střetnutí.

Eckerlin je bývalý profesionální fotbalista, který po cestě plné zvratů našel své místo v kleci. Z vyhazovače se vypracoval na milionáře a úspěšného podnikatele. Do OKTAGON MMA přišel, aby dosáhl nejvyšších vrcholů sportovního života. V organizaci má na kontě výhry nad Řekem Palaiologosem, kterého zastavil v prvním kole, ve Frankfurtu si poradil s De Oliveirou a později ve druhém kole na TKO zastavil českého bojovníka Brože.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by OKTAGON MMA Deutschland (@oktagon_deutschland)


Christian Jungwirth pracoval na tři směny v továrně, školu opustil kvůli fotbalu, který později vyměnil za MMA. Tento sport mu dal příležitost změnit svůj život a ukázat světu, čeho je schopen. Potvrdil to účastí v Lize mistrů MMA, v projektu Tipsport Gamechanger, v němž ho vyřadil pozdější vítěz Bojan Veličkovič.

Jungwirth si během let vybudoval respekt díky své hroší kůži a nezlomnému přístupu. Názor držitele výher nad Robem Pukačem, Strzelczykem a Truszekem mluví za vše. Kelt totiž často prohlašoval, že je lepší mít zlomenou ruku než ji v zápase srazit.

Jedním z nejočekávanějších zápasů na kartě je rovnocenný souboj o titul mezi současným šampionem střední váhy Patrikem Kinclem a německým vyzyvatelem, uznávaným Kerimem Engizekem. V Německu před 60 tisíci fanoušky nebude nouze o slovenské hvězdy. Pala Langera, který si ve svém posledním zápase poradil s Marcem Doussisem, prověří v souboji o titul ve velterové váze veterán Bellatoru Will Fluery, který letos v dubnu při svém debutu v Oktagonu porazil Daniela Škvora.

Dalším zápasem o titul, který organizace na historickém turnaji přichystala, je střetnutí současné královny slámové váhy Kathariny Dalisdaové, která se pokusí o skalp Angličanky Mallory Martinové.

Německý Deutsche Bank Park bude 12. října s největší pravděpodobností hostit rekordní návštěvu MMA v evropské historii. Vstupenky na přímý přenos zápasu stojí od 29 eur (cca 734 korun) a kód PPV tě vyjde na 319 korun.
Oktagon 62 PPV
Zpět
Sdílet
Diskuse