Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 17. října 2024 v 6:38
Čas čtení 0:53
Magdalena Trajerová

Sebevražda třinácti bodnými ranami? Nový dokument Aneta otevírá jeden z nejpodivnějších případů našich dějin

Sebevražda třinácti bodnými ranami? Nový dokument Aneta otevírá jeden z nejpodivnějších případů našich dějin
Zdroj: Aneta, propagační materiál
FILMY A SERIÁLY DOKUMENT FILM
Uložit Uložené

Nový dokumentární film Aneta se zabývá nejkontroverznějším kriminálním případem moderní historie. Odhaluje podivné nejasnosti ohledně smrti dívky, kterou česká policie uzavřela jako sebevraždu.

Třiadvacetiletá Aneta spáchala sebevraždu třinácti ranami nožem – tak zněl závěr kriminalistů. Tvůrci nového dokumentu otevírají po deseti letech tento nejasný případ a ve spolupráci s renomovanými znalci se snaží dopátrat, jak se mrazivý incident opravdu stal.

Režisér dokumentu Jiří Sádek, kameraman Tomáš Kotas, producent Jiří Tuček a další členové tvůrčího týmu se případu Aneta věnovali dlouhých pět let. Kontakovali nejen blízké oběti, ale i další relevantní svědky, včetně podnikatele libanonského původu Ahmada Hassana Ibrahima, klíčového svědka, který před lety z České republiky záhadně zmizel.

Pro nalezení odpovědí na klíčové otázky se filmaři dokonce rozhodli ve studiu postavit přesnou kopii místa činu. Následnou rekonstrukci provedli za účasti předních světových expertů z oboru psychologie, toxikologie, patologie a biomechaniky.

Co se 20. září 2014 ráno v bytě v pražských Letňanech skutečně stalo? Jakou roli v případu sehrál milostný trojúhelník, mafie, drogy a tajemný Libanonec? Na tyto otázky se snímek snaží odpovědět. Již nyní slibují filmaři šokující odhalení.

Doporučeno
Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré Nejlepší horory pro lidi, kteří nemají rádi horory. Tyto filmy tě vyděsí zejména tím, jak jsou dobré 15. října 2024 v 15:00

„Diváci mohou očekávat detailní přezkoumání případu a hluboce emotivní příběh, který odhaluje nečekané zvraty v případu Anety Rodové. Tento film nabízí unikátní pohled na vyšetřování, při kterém jsme se snažili vytvořit věrnou rekonstrukci bohužel tak strašlivé události,“ řekl o filmu scenarista Jiří Sádek.

Snímek si klade za cíl nejen upoutat příznivce dokumentárních filmů, ale také vyvolat diskusi o fungování justice a důležitosti nezávislého vyšetřování.

Dokument vstoupí do kin 7. listopadu.

Zpět
Sdílet
Diskuse