Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2015 20:56
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jaro a léto nabídnou stovky hodin hraní pro náročné i méně náročné hráče

TECH
Uložit Uložené

Zaklínač 3, GTA V, Mortal Kombat X, Dark Souls, Batman a mnoho jiných. Na jaké hry se začátkem jara těšíte nejvíce?

Snad už R* hru neodloží. Vymýšlet 4. uvítací odstavec pro release by mě už nebavilo. Toto jsem napsal jako poslední větu pro GTA v článku o hrách vycházejících následující měsíc naposledy. Myslel jsem to vážně. GTA je v těchto článcích každý měsíc. Asi tu hru začnu ignorovat stejně jako Project CARS, který se vlastně celkově odložil až pětkrát. Tentokrát mu ale dám šanci a pevně věřím, že konečně vyjde. Jelikož v dubnu, květnu, červnu a vlastně celé léto vyjde jen velmi málo AAA titulů, rozhodl jsem se všechny tyto měsíce spojit.

1. Dark Souls 2: Scholar of the First Sin (7. 4., PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One a PC)

Dark Souls 2 v novém grafickém kabátě, s vylepšením matchmakingu, s vícero novými možnostmi úprav pro hráče, ale i s novými monstry, příběhem a přídavky z Lost Crown Troligy. Majitelé next-gen konzolí si tak konečně budou moci užít krvavou mlátičku jménem Dark Souls od From Software. Ještě předtím ale bude čas na prozkoumání Yharnamu v Bloodborne (preview tady).

2. GTA V (14. 4., PC)

Myslím, že tady už opravdu není o čem psát. Všechno podstatné jste si mohli přečíst v desítkách našich článcích o této gamese, třech recenzích (old-gen, next-gen, Online) a dvou preview (tady a tady). Zůstává jen doufat, že R* nesprzní optimalizaci, dočkáme se pořádného grafického updatu a v budoucnu snad i nějakého toho singleplayerového DLC. Tento týden by mohl dorazit i první trailer z PC verze hry. Do té doby mohou hráči konzole mastit DLC Heists pro Online, které je opravdu podařené, a co je hlavní, je zadarmo!


3. Mortal Kombat X (14. 4., PC, Xbox One, PS4)

O můj bože, existuje snad někdo, kdo by se na tuto hru netěšil, nebo ji nenáviděl? Série Mortal Kombat se dočká své 10. plnohodnotné části a celkem jistě půjde o nejbrutálnější a nejinovativnější. Není se čemu divit, vývojáři mají v rukou celkem jiné možnosti, než tomu bylo před 4 lety. Čekají nás zajímavé postavy (naposledy se mezi ně zařadil i Jason Voorhees), skvělé QTE momenty, cutscény plné úžasných soubojů a neuvěřitelná brutálnost. Kromě krvavých bitek s kamarády vás čeká i příběhová linie a hodiny zábavy, nebo poznávání postav.


4. Wolfenstein: The Old Blood (5. 5., PC, PS4, XO)

Singleplayerové DLC k úspěšné a oblíbené FPS Wolfenstein: The New Order bude vlastně prequel obsahující další hodiny zábavy, nových nepřátel, lokace, zbraně a mnoho dalšího. Z gameplaye jde ale cítit jinou atmosféru a trochu odlišný vizuál hry, takže se vyrojily první obavy. Vývojáři ovšem hlásí, že pokud jste byli spokojení s původním titulem, the Old Blood bude pro vás jen a jen potěšením. Příběh se vrátí do roku 1946, konkrétně na hrad Wolfenstein.



5. Witcher 3: The Wild Hunt (19. května, PC, PS4, XO)

O třetím Witcherovi, respektive Zaklínači jsme toho už také celkem slušně napsali. Dali jsme vám vědět o každém gameplayi nebo traileru, jen je škoda, že jich bylo tak málo. Připravili jsme si pro vás i rozsáhlé preview a čert by to chtěl, aby jsme pro vás nepřipravili i recenzi, i když je otázkou, jak rychle to stihneme dohrát. Čeká nás totiž přes 100 hodin zábavy slibující skvělou atmosféru, kvalitní příběh, nádhernou grafiku a open-world, dokonalý soundtrack a inovativní RPG hratelnost. Witcher se jednoduše a dovolím si říct, že i celkem jistě stane RPG hrou roku. Přece jen, asi ani nemá žádnou konkurenci, jelikož Dragon Age vyšel minulý rok. Ale dobře, možná Xenoblade Chronicles X pro Wii U, ale Čechy, kteří o této hře ví, spočítám na prstech jedné ruky.


6. Batman: Arkham Knight (2. června, PC, PS4, XO)

Uzavření Batmanova příběhu od Rocksteady Studios bude velkolepé. Můžete se těšit na množství záporáků z Gothamu, ale i celkem nového, speciálně vytvořeného pro potřeby hry. Jmenuje se Arham Knight, což je valstně jede ze pseudonymů Batmana, temného rytíře. Na rozdíl od prvních dvou her nás čeká celkem otevřený svět, široké ulice, které vám ale někdy budou úzké, hlavně když se po nich budete prohánět v batmobilu, a kopu dalších prvků. Mně osobně velmi nechutná přesycenost barev a místy chaotický gameplay a souboje, ale pevně věřím, že mě Arkham Knight nezklame. 



7. Project Cars (květen, PC, PS4, XO, WII U)

Jak jsem už vzpomínat, nová racingovka od studia Slightly Mad (NFS: Shift, Shift 2: Unleashed), Project CARS, se odložila už milionkrát a nikdo není překvapen když přijde další zpráva o odkladu. Internet se na tom vlastně celkem pěkně baví. Stejně jako Rockstar, ani oni zřejmě neumí odhadnou dokončení práce na své hře. CD Projekt Red odložil Witchera o celé 3 měsíce a ušetřil nás tak každoměsíčních zpráv o stále nedokončené hře.

Z názvu už vyplývá, o čem Project CARS bude. Připravte si gamepady, volanty a klávesnice. Hra, která měla původně konkurovat skvělému Driveclubu od Sony se už blíží a pravděpodobně zklame. Ve vícero videích je grafika horší, než u DC, déšť z pohledu z kokpitu dokonce při určitých záběrech vypadal jako z PS2. Gamesa to ale stále může být zábavná. Nabídne neuvěřitelnou plejádu vozů, tratí a možností. Už jen doufat, že se jí dočkáme.

Bohužel, po červnu už nastanou jen herní suchoty, a tak se budete muset vydat ven, mezi živé lidi a shodit těch 10 kilo tuku, co jste nabrali (vlastně i já). V průběhu těchto měsíců ale vyjde ještě pár titulů, z kterých zmínit musíme například Tropico 5 vycházející na PS4, Dungeons 2 pro PC a Mac, State of Decay na Xbox One, nebo skvěle vypadající Xenoblades Chronicles na 3DS. Zbývající hry jednoduše nemají pevný datum vydání. Je tedy možné, že v dalším článku z tého série se uvidíme až někdy koncem léta. Do té doby vám přeji krásné chvíle s vašim PC, Xboxem, Playstationem, WII U nebo jinou konzolí.

Domů
Sdílet
Diskuse