Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2015 11:18
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, který Škoda zamítla. I takto by mohly vypadat!

TECH
Uložit Uložené

Známý počítačový virtuos nám servíruje nadílku renderů, které naznačují možné podoby modelů Škoda.

Není žádným tajemstvím, že mladoboleslavská automobilka chystá v následujících letech o něco významnější a rozsáhlejší generační výměnu populárního modelu Yeti. Mezigeneračně malé SUV, nebo spíše crossover, výrazně nabrat na rozměrech, čímž se postaví v hierarchii modelů na úplný vrchol, kde teď trůní pochopitelně Superb. Škoda totiž již delší dobu uvažuje o velkém SUVčku, které by bylo jednak schopnější v terénu a zároveň by pobralo i 7člennou posádku. Navíc, škodovka plánuje do portfolia brzy začlenit i malý crossover vycházející ze současné Fabie, čímž by si oba chystané modely navzájem nekonkurovaly, protože by se po stránce velikosti a tedy i ceny, nacházely na opačném konci nabídky.

Nový Yeti bude postaven na modulární platformě MQB, sdílet bude samozřejmě staré-známé koncernové motory a jak je již asi každému jasné, přijde o svůj typický vzhled. O originální kulaté světlomety sice přišel v rámci faceliftu, své jedinečné venkovní vzezření si zachovává dosud, díky čemuž si ho na cestě určitě nespletete. To se ale očividně změní, protože dojde k citelnému nárůstu rozměrů a navíc, jak značky tvrdí, sněžný muž má v druhé generaci disponovat ještě menšími převisy a tedy lepšími nájezdovými úhly v terénu. Paradoxně, i když chystaná novinka nabere na rozměrech, na váze by se to projevit nemělo, právě naopak, údajně dojde k úbytku hmotnosti.

Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, který Škoda zamítla. I takto by mohly vypadat!

Z velikostního nárůstu bude pochopitelně profitovat vnitřní posádka, která by měla mít na výběr ze tří řad sedadel. nyní se mluví o značném zmodernizování infotainmentu, který bude umět pracovat s Google Play či iTunes. Samozřejmostí bude pohon 4x4, zda se však na trhu objeví i verze poháněná pouze přední nápravou (to bude doménou zmiňovaného crossoveru odvozeného od Fabie), je nyní sporné. Ostatně, Yeti druhé generace se má na trhu objevit jako modelový rok 2017, což znamená, že křižovat naše cesty bude nejdříve v závěru příštího roku. Jak ale bude vypadat se nám nově snaží přiblížit známý počítačový grafik, Theophilus Chin, který na svém webu uveřejnil vcelku slibné ilustrace naznačující možnou podobu chystaného SUV. Jako základ mu zjevně posloužil koncernový koncept Seat 20V20, na který implementoval škodovácké prvky.

Druhým počítačovým výplodem v pořadí je sportovně střižený Superb RS. Ten sice naposledy automobilka smetla ze stolu, nikde však není napsáno, že se ho někdy v budoucnu nakonec i tak nedočkáme, i když tato fikce je víceméně nereálná. Kompetentní ve Škodě se však nedávno nechali slyšet a do éteru se dostala informace o tom, že sportovněji laděné provedení by se přece jen mohlo ukázat, nepůjde však o pravé RSko, ale jakýsi ostřejší optický paket počítajíc s nejsilnější nynější motorizací, která by snad dostala pár koní navíc. Zda se tak stane, uvidíme časem, Theo Chin si ale umí představit v reálu i samotný Superb RS a takto by podle něj vypadal.

Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, který Škoda zamítla. I takto by mohly vypadat!
Chystaný Yeti modelového roku 2017 či Superb RS, který Škoda zamítla. I takto by mohly vypadat!
Domů
Sdílet
Diskuse