Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2015 16:12
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Smart Board: Zařízení, které majitele odnaučí chodit pěšky si oblíbil i Rytmus

TECH
Uložit Uložené

Novinka přišla na trh za velkou louží jen nedávno a už si našla tisíce příznivců. Podívejme se na její vlastnosti a funkce.

Jedna z předních automobilek je již velmi blízko k tomu, aby do světa vypustila první vznášející se zařízení, které známe z filmů a říkáme mu hoverboard. Ještě předtím se však podíváme na také velmi zajímavou novinku z dílny kalifornské firmy. Ta se rozhodla skloubit několik dvoukolových dopravních prostředků používaných zejména ve velkoměstech. Výsledkem je Electric Smart Board, kombinace segwaye bez kormidla a také bezmotorového “skateboardu“, u něhož stačí jednoduchým pohybem těla určovat směr a také rychlost. Na podobném principu funguje i zmiňovaná inteligentní deska, která se ve své oficiální verzi na internetu objevila teprve nedávno a Slovensko ji zná hlavně díky Gogomanovi či Rytmusovi.

Na první pohled vypadá zařízení možná trochu nebezpečně, ale díky implementovanému gyroskopu dokáže uživateli při udržování rovnováhy značně pomoci. Uvnitř Smart Boardu najdeme ještě i 350 nebo 700 wattový motor a nabíjecí baterie, které na jedno dvouhodinové nabití dokážou vydržet až 25 kilometrů. Co se týče nejvyšší rychlosti, tak ta je přibližně 15-20 km/h. Ti, kteří už měli možnost novinku vyzkoušet tvrdí, že k tomu, aby vám přirostla k nohám, stačí přibližně hodina učení se. Cenová relace záleží na tom, zda máte zájem o základní nebo bluetooth svítící verzi. Při objednávání z oficiální stránky si připravte 640, respektive 750 dolarů. Čínská Alibaba verze je dostupná již za 280 dolarů. Vybrat si můžete i z různých základních barevných provedení, konkrétně černé, šedé, modré a červené.

Pozor, už žádné kardio a zpocené podpaží na koncertech.

 

Ked Jazdime My 2015 aka BEZMOZEK

Video uverejnené používateľom @anys_kontrafakt,

 A ještě malý tip nakupujte rychle a efektivně dvě minuty po zavíračce.

Domů
Sdílet
Diskuse