Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2016 16:43
Čas čtení 0:00
Richard Končol

Vymakaný Xiaomi Redmi 3 přináší hodně muziky za málo peněz

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

Konkurence pro iPhone je silná. V tomto případě však překonává všechna očekávání.

Pamatuji si, jako by to bylo včera, když jsem psal o Xiaomi Redmi 2 - bylo to přesně před rokem. Relativně chytrý a výkonný telefon byl vzhledem ke své ceně velkým lákadlem pro skupinu lidí, co si nezakládá na extra velké prestiži, protože kvalita si vystačí sama a v případě Xiaomi už nemluvě. Co je lepší, než vlastnit dobrý telefon za pakatel? Čtvrtý největší výrobce telefonů na světě(!) již představil nástupce Redmi 2 - je jím logicky Redmi 3.
 
Podívejme se na zoubek trojkovému Redmi - v hliníkovém těle o tloušťce pouze 8,5mm a váze 144g se nachází nadupaný osmijádrový procesor Snapdragon 616 (přičemž polovina má takt 1.5 GHz a druhá polovina má 1.2 GHz), tomu sekunduje 2gigová RAMka a vnitřní paměť je o velikosti 16GB, přičemž se stále dá rozšířit o microSD kartu až do kapacity 128GB. Samozřejmostí je parádní 5palcový 720p displej. A to je víc, než slušné.

Vymakaný Xiaomi Redmi 3 přináší hodně muziky za málo peněz

Co se týče výdrže, nemůžeme jednoznačně tvrdit, že iPhone se může zahrabat - nabíjení pomocí 5V/2A vstupu a baterie s kapacitou 4100 mAh hravě strčí 2750 mAh baterku v iPhone 6S Plus do kapsy. Foťáky na tom také nejsou špatně, i když nevíme, od koho jsou. Zadní kamera má rozlišení 13 megapixelů s manuálem či autofocusem a přední, selfie kamera pouze 5 megapixelů - hlavním plusem je však to, že obě dokáží natáčet v 1080p. Do telefonu dokážeš strčit dvě nano SIMky, přičemž tu druhou můžeš přepnout do internetového režimu (4G) díky softwaru. Ano, software - skoro jsem zapomněl. Xiaomi se spoléhá na MIUI 7, nejnovější verzi svého upraveného Androidu.

Vymakaný Xiaomi Redmi 3 přináší hodně muziky za málo peněz

Redmi 3 se právě začal prodávat v Číně ve třech vyhotoveních - jde o zlatou, šedou a stříbrnou za skvělou cenu 107 amerických dolarů, neboli asi 2 650 Kč. Pevně však věříme, že se najde cesta, jak ho dostaneme i do Česka. Pokud by se začal prodávat i u nás, bral bys ho?

Domů
Sdílet
Diskuse