Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2016 15:22
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi má novinku. S inteligentním vařičem rýže bude příprava pokrmů nejen pohodlná, ale i zábavná

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

Netradiční, ale na druhou stranu šikovný společník pro každého, kdo tráví čas v kuchyni.

Jak už jistě víte, populární čínský výrobce nemá v portfoliu pouze tablety nebo chytré telefony. Momentálně si mohou z jeho obšírné nabídky zákazníci vybrat hned několik spotřebičů určených do domácnosti, které jsou však výjimečné takzvanou „nadstandardní inteligencí“, což podle technologického slovníku znamená nadstandardní funkcionalitu jako například bezdrátové propojení se smartphonem a dálkové ovládání bez omezování vzdálenosti od domu. A čerstvým přírůstkem je v dané kategorii i inteligentní vařič rýže. Prostřednictvím této šikovné novinky si budou moci uživatelé připravit chutnou rýži, aniž by měli jakékoliv znalosti o způsobu přípravy, která si za běžných okolností vyžaduje častou pozornost kuchaře.
  

Jak to tedy funguje? Ještě před spuštěním šikovného zařízení je nezbytné, aby se přes smartphone s nainstalovanou aplikací od výrobce oskenoval čárový kód z balení od rýže. Pokud se informace zpracují a aplikace rozpozná, o jakou rýži jde, zařízení přizpůsobí vaření indukčním ohřevem tak, aby byla po dokončení dokonale připravená na podávání, díky čemuž uživateli usnadní přípravu celého oběda nebo večeře. Celý proces je již pak až do ukončení převážně automatizovaný. Aktuální databáze obsahuje něco přes 200 různých druhů a toto číslo během blízké budoucnosti ještě určitě naroste. Vaření probíhá v hrnci se speciálním povrchem a pod regulovaným tlakem, který tvoří hlavní část pěkně vyhlížející bílé konstrukce.

Za výrobou vařiče rýže stojí také čínská společnost Mijia, která podobně jako mnohé další spolupracuje se Xiaomi na dodávání hardwaru. Inteligentní zařízení, představující součást nové modelové řady pod označením Mi Ecosystem, dorazí na pulty čínských obchodů už 6. dubna s cenovkou v přepočtu kolem 3 500 korun.

Xiaomi má novinku. S inteligentním vařičem rýže bude příprava pokrmů nejen pohodlná, ale i zábavná
Xiaomi má novinku. S inteligentním vařičem rýže bude příprava pokrmů nejen pohodlná, ale i zábavná
Domů
Sdílet
Diskuse