Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2016 14:38
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

DiCaprio nezůstává jen u prázdných řečí. Planetě a zvířatům pomáhá vlastníma rukama a penězi

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

DiCapriova organizace tvrdě bojuje za záchranu ohrožených druhů a planety. Indonésie mu dokonce kvůli jeho komentářům chtěla zakázat vstup do země.

To, že má Leo rád zvířata a naši planetu jako takovou, je v showbyznysu celkem známo. Také má rád lidi, nesnáší rasismus a xenofobii a má to v hlavě opravdu srovnané. Jeden z nejlepších herců posledních dekád oplývá nevšedním charisma a zálibou překonávat se v každém dalším filmu. Od těch si ale na chvíli po natočení The Revenant oddechl a zdá se, že se na žádný plac nechystá ani v nejbližším období. Momentálně cestuje po světě a bojuje za to, čeho si cení nejvíce. Za přírodu a ekologickou rovnováhu světa. Jeho proslov po udělení Oscara nebyl kalkul, jeho role v The Revenant nebyla náhodná a jeho touha zachránit tuto planetu je více než koníčkem.

Pokud sledujete jeho Facebook, víte, že se nedávno nacházel v Indonésii, kde se setkal s místními ekologickými skupinami a lidmi bojujícími za záchranu lesů a živočichů v nich, aby se spojili a ukázali světu, jak příroda a všechny její součásti vlastně trpí. Apeloval přitom na sociálních sítích na zastavení těžby a kácení lesů nahrazovaných palmami (kvůli výrobě palmového oleje), čímž přicházejí o domov mnohé druhy zvířat, včetně šimpanzů. Jeho tvrzení a obvinění se nelíbila indonéské vládě, která mu hrozila deportací, avšak v té době byl pravděpodobně už mimo zemi.

DiCaprio nezůstává jen u prázdných řečí. Planetě a zvířatům pomáhá vlastníma rukama a penězi

„Jak prales postupně mizí pro těžbu palmového oleje, orangutani na Sumatře jsou na pokraji vyhynutí. Na vlastní oči jsem se přesvědčil, že pokud nezastavíme jejich kácení, jejich domov může být navždy zničen.“

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti 11. března 2024 15:42

Leova organizace The Leonardo DiCaprio Foundation byla založena už téměř před 20 lety, od kdy se snaží pomáhat ohroženým zvířatům, ale bojuje i za záchranu výjimečných míst či oblastí, které průmysl čím dál, tím více nejen ohrožuje, ale i maže z mapy.

DiCaprio nezůstává jen u prázdných řečí. Planetě a zvířatům pomáhá vlastníma rukama a penězi

Leo nezůstává jen u slov, a i když si všichni přejeme, aby se co nejdříve vrátil před kamery, musíme si uvědomit důležitost toho, co dělá a co se snaží ukázat celému lidstvu. Velmi málo lidí využívá svoji slávu a sílu svého slova k dobročinným účelům a pomoc těm, kteří o ni už nejsou schopni ani požádat, resp. tvrdě bojuje za lepší budoucnost a lepší místo pro život našich dalších generací. DiCaprio je jedním z nich a my doufáme, že jich bude jen přibývat.

„Naše produkce se musela při natáčení The Revenant přesunout na jižní konec této planety, abychom našli sníh. Změna klimatu je opravdová, děje se to právě teď. Je to nejnaléhavější hrozba pro celý náš druh a musíme spolupracovat. Potřebujeme společně pracovat na záchraně této planety a podporovat světové lídry, kteří nemluví ve jménu velkých znečišťovatelů a korporací, ale ve jménu lidstva. Neberme tuto planetu jako samozřejmost. Já neberu dnešek jako samozřejmost.“

Domů
Sdílet
Diskuse