Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2016 16:47
Čas čtení 0:00
Peter Hlavička

Benjamin Kickz: 16letý překupník s teniskami, který už údajně vydělal svůj první milion

MÓDA
Uložit Uložené

Chodí na střední, ale i bez maturity už stihl na teniskách vydělat více, než většina z nás za celý život.

To, že se na teniskách dá v dnešní době celkem slušně vydělat, už doufám není pro nikoho překvapením. I v Česku totiž najdeš desítky sneakerheads, kteří mají v kapse čerstvý občanský průkaz, ale přitom nosí tenisky za tisíce korun. Většina z nich sice patří do kategorie povoláním syn, ale jejich vášeň k této kultuře jednoduše nemůžeš popřít. Jejich prioritou je hype, před obchodem jsou ochotni čekat i několik dní, a jelikož se nové tenisky pečou rychleji než rohlíky, kluci si našli svůj způsob, jak z celé situace vytěžit maximum.

Svět tenisek se tak snaží vůči resellerům bojovat vícero cestami, a pokud jsi už někdy zkoušel koupit nové YZY, určitě víš, o čem mluvím. Najít způsob, kterým zabráníš lidem v tom, aby si mezi sebou prodávali vybrané modely tenisek za 2-3násobek původní ceny, ale zatím neexistuje a čím limitovanější je samotný release, tím větší je poptávka. Ten samý fakt si vzal k srdci i 16letý Benjamin Kapelushnik, který žije v Miami a během čtyř let dokázal na teniskách vydělat miliony.

„Když jsem byl páťák, máma mi koupila Galaxy LeBrons IX a Zoom Kobe VII. V té době jsem ještě nic o teniskách nevěděl. Nosil jsem je do školy a lidé z nich šíleli. Od té doby jsem se čím dál víc začal zajímat o tuto kulturu.“

Benjamin Kickz: 16letý překupník s teniskami, který už údajně vydělal svůj první milion

Ze začátku si budoval jen svoji vlastní sbírku, ale postupem času mu lidé posílali i nabídky na koupi a Benjamin si tak uvědomil, že z tenisek se dá udělat celkem výnosný byznys. „Svůj první kemping před obchodem jsem zažil v sedmé třídě kvůli Cheech & Chong Nike SB Dunks.“ Koupil dva páry, jeden prodal a ten druhý měl v podstatě zdarma. Nakolik je většina exkluzivních releasů jen jedním párem na zákazníka, Benjamin dal dohromady všechny kamarády, kterým platil zhruba $50, aby za něj stáli ve frontě a za jeden víkend tak mohl získat ještě více. Podobným způsobem se sice dá něco málo vydělat, ale pokud se do celé věci ponoříš ještě hlouběji, zjistíš, že v dnešní době už nestačí jen nabídnout tenisky s trojnásobnou cenovkou poté, co se dostanou do prodeje. Důležitější je mít kvalitní zásobování (plug), díky kterému se k teniskám dostaneš jako první.

„Jednou jsem koupil Air Jordan VII Miro za $700 a otec mi vynadal, že jsem jediný člověk, který je ochoten zaplatit tolik za tenisky. Když jsem je později prodal za $1000, byl mile překvapený.“

Benjamin Kickz: 16letý překupník s teniskami, který už údajně vydělal svůj první milion

Benjamin si tak skrze své kamarády musel vybudovat dobré vztahy s některými distributory Nike a adidas, kteří mu poté byli ochotni doručit tenisky ještě před jejich oficiálním prodejem (i když by jim za to ze strany výrobců asi hrozily velké problémy). Dnes tak údajně posílá daným obchodům tisíce dolarů, aby se k novým modelům mohl dostat co nejdříve a jeho cílem je zisk alespoň 35-40 %.

Některé tenisky ale nabírají na hodnotě až postupem času, a tak má v záloze momentálně více než 800 párů, které hodlá zpeněžit později. Prodávat věci přes Instagram však není úplně lukrativní vyhlídka do budoucna a už letos tak má v plánu otevření svého vlastního obchodu, zaměřeného na prodej a výkup tenisek.

DJ Khaled patří mezi největší sběratele ve hře a za své klenoty vděčí i Benjimu.

Benjamin Kickz: 16letý překupník s teniskami, který už údajně vydělal svůj první milion

Stejně jako mnoho známých raperů, celebrit nebo sportovců.

Benjamin Kickz: 16letý překupník s teniskami, který už údajně vydělal svůj první milion
Domů
Sdílet
Diskuse