Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2016 22:55
Čas čtení 0:00
Marek R.

Pohádka Leicesteru má šťastný konec. Lišky se radují z titulu Premier League!

SPORT
Uložit Uložené

Jeden z nejkrásnějších sportovních příběhů historie.

Ano, opravdu se to stalo. Dnes se za televizními obrazovkami ocitlo neskutečné množství fanoušků, kteří tlačili Leicester za jednou z největších sportovních senzací historie a to tak, že prostě museli fandit Chelsea. Chelsea se tak alespoň na jeden den vymanila z titulu jednoho z nejnenáviděnějších klubů na světě a lidé věřili, že její pověstná defenziva opět ukáže svou sílu a zastaví hlavně Harryho Kanea, který střelecky táhne Tottenham v této sezoně.
 
Tottenham také zažívá perfektní sezónu, ostatně kdyby se titul dostal do rukou vždy toho týmu, který si ji za předvedené výkony nejvíce zaslouží, asi bychom se shodli, že Tottenham by byl tím největším kandidátem. Vždyť má druhou nejlepší ofenzívu v lize, nejlepší obranu, nejlepšího mladého hráče, nejvíce vypracovaných šancí a také nejvíce střel na bránu. Mauricio Pochettino dokázal udělat z londýnského klubu neskutečně atraktivní hrající mašinu a jak se sám vyjádřil, chce být pro Tottenham to, co byl pro Manchester United pravděpodobně nejlepší trenér historie, Sir Alex Ferguson.

Pohádka Leicesteru má šťastný konec. Lišky se radují z titulu Premier League!

Tituly se však nepředávají podle zásluh a pohádka v podání Leicesteru přitáhla na stranu Ranieriho družiny mnohem více fanoušků, kteří jim přáli titul, stejně jako tomu bylo i v mém případě. Přestože nehráli atraktivní fotbal a slavnější mužstvo by bylo za podobný herní projev kritizováno, v případě lišek je to však s ohledem na jejich kádr opodstatněné. Přesto nás uměli pobavit fotbalem a na Vardyho góly a dravost, Mahrezovy technické parády a tvorba hry, Kanteho 110procentní výkony či obranu v čele s brankářem Kasperem Schmeichelem prostě nezapomeneme.
 
Na podzim jsem se stejně jako asi každý obával, že sice se určitě zachrání, ale v pohárové Evropy se nakonec nepředstaví. V té době totiž často hráli systémem, který je jednoduchý, ale nesmírně náročný - prostřílet soupeře. S takovou taktikou se prostě nedají dosahovat dlouhodobé cíle a i proto přišla již velmi známá pizza party, kterou slíbil Ranieri svým chlapcům za udržení čistého konta. Obrana Leicesteru s Huthem, Morganem nebo Fuchsem najednou začala makat na výbornou a na jaře se tedy naopak mohly lišky spolehnout právě na ně. Stejně měli hráči štěstí nakloněné téměř po celou sezónu na svou stranu a mnohé verdikty rozhodčích byly v jejich prospěch, jak se však říká, odvážnému štěstí přeje a v případě Leicesteru to platí doslovně.
 
Dnes mohla tedy Chelsea v případě remízy či výhry zajistit titul pro Leicester, ale vypadalo to ze začátku nereálné. Už po prvním poločase se totiž hosté dostali do vedení 0:2 a nevypadalo to tak, že si nechají utéct tři body. Chelsea však ve druhém poločase zabrala a po gólech Cahilla a Edena Hazarda dokázala vyrovnat. Výsledek zápasu se už pak nezměnil a remíza tak stačila k tomu, aby se Leicester senzačně radoval z titulu! Gratulujeme! 

Hazard má sice špatnou sezónu, toto ale trefil parádně

Domů
Sdílet
Diskuse