Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2016 v 9:06
Čas čtení 0:00
johnnybravo

FIFA schválila úpravu fotbalových pravidel. Změny se týkají faulů v pokutovém území, penalt či výkopu

SPORT FIFA
Uložit Uložené

Od 1. července se mění fotbalová pravidla.

Mezinárodní fotbalová federace FIFA si ve své komisi sedla za kulatý stůl a pustila se do úpravy pravidel, z nichž některé jsou zcela pochopitelné a jiné trošku bizarnější. Pro rozhodčí si tak FIFA připravila pár hodin studia navíc, protože upravená pravidla budou platit již od 1. června a také v květnových přípravných zápasech reprezentace Anglie. Změnilo se přitom až 95 pravidel, avšak mezi ty nejvýznamnější patří ty, které na svém Twitteru shrnul žurnalista Henry Winter.

FIFA schválila úpravu fotbalových pravidel. Změny se týkají faulů v pokutovém území, penalt či výkopu
Zdroj: cdn.newsapi.com.au

Změny a úpravy v pravidlech

  • Pokud se hráči podaří zabránit protihráči v čisté gólové šanci ve vlastním pokutovém území faulem, ale bylo jasné, že se hráč snažil hrát míč, rozhodčí nemusí udělit rovnou červenou kartu, ale udělovat se bude žlutá.
  • Rozhodčí také budou moci udělit červenou kartu například i před začátkem zápasu v tunelu, avšak vyloučený hráč ještě bude moci být nahrazen, takže nikdo nebude hrát v početní nevýhodě.
  • Při penaltách střílející hráč nebude moci těsně před kopnutím do míče zmást brankáře pohybem, jinak bude odměněn žlutou kartou bez možnosti penaltu opakovat a nepřímým kopem, avšak přerušované rozběhy (bez očividného zastavení) jsou stále povoleny.
  • Zraněný hráč bude moci být 20 sekund ošetřován přímo na hrací ploše, aniž by musel odejít za postranní čáru a čekat na vpuštění rozhodčím zpět do hry.
  • V případě extrémních klimatických podmínek má rozhodčí možnost přerušit hru, aby se hráči posilnili vodou.
  • Na začátku zápasu při výkopu si nyní budou moci hráči přihrát do jakéhokoliv směru, například i dozadu.
  • Mimo jiné je nyní vyžadováno, aby spodní vrstva pod kraťasy byla stejné barvy jako samotné kraťasy a v případě, že hráč nechtěně ztratí kopačku, může pokračovat ve hře až do dalšího přerušení.
Domů
Sdílet
Diskuse