Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2016 14:12
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Samsung ukázal rolovací displej jako ze sci-fi filmu. V budoucnu z něj budou flexibilní smartphony a tablety

TECH SAMSUNG VIDEO
Uložit Uložené

Kdysi futuristický koncept začíná nabírat reálné kontury.

To, že se jihokorejský gigant nějaký ten čas pilně připravuje na příchod moderních generací mobilních zařízení, je již známé trošku déle. Vícekrát jsme měli příležitost vidět jakýsi koncept skládacího zobrazovacího panelu a tentokrát nám Samsung předvedl přímo v akci (video níže) i rolovací alternativu, která má tloušťku pouhých 0,3 milimetru. Velký, až 5.7palcový Full HD OLED displej obtočil kolem 10 mm tlustého válce z kovu a pod průhlednou ochranou demonstroval jeho flexibilní vlastnosti, které umožní vyrábět flexibilní konstrukce.
 
A přestože byl jeden z raných prototypů ukázán před očima veřejnosti už během roku 2013 na akci CES, nyní jde o výrazně dokonalejší verzi, která by mohla jít už v příštím roce do hromadné výroby. Jeho využití nabízí hned několik možností a záleží pouze na výrobci, jakou z nich zvolí. Pár kreativních nápadů Samsung předvedl v nedávném videu s vizí týkající se budoucnosti mobilních zařízení, kde věnoval pozornost vysouvacímu i skládacímu tabletu. Nedávno patentované technologie zase mluvily o hybridním zařízení, které lze během vteřiny přetransformovat ze smartphonu na tablet a naopak. Taková vymoženost nám nejen výrazně ušetří prostor, ale i zpříjemní sledování filmů nebo hraní her na cestách díky velké úhlopříčce.

Domů
Sdílet
Diskuse