Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2016 18:35
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Jak je to s Rogue One: A Star Wars Story? Jsou s filmem v Disney nespokojení, nebo se jen dotáčí plánované scény?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Star Wars: Rogue One se dočká nových záběrů.

Nedávno jsme vás informovali o nespokojenosti studia Disney s nadcházejícím spin-offem k sérii Star Wars s názvem Rogue One. Vyšlo najevo, že se plánuje přetočení několika scén a úprava celého projektu v průběhu července (júl). Hned den po provalení šokující zprávy se na světlo světa dostala další zajímavá novinka, podle níž byli znepokojeni zejména výkonní producenti, kteří měli ze snímku pocit, že jde o až přílišný odklon od klasické ságy a vyžádali si dotáčky nových scén, aby nebyl spin-off až tolik válečným a dramatickým snímkem. A jelikož jde o velmi probírané téma, netrvalo dlouho a byl označen i režisér dotáček. Měl jím být Christopher McQuarrie, který na Star Wars: Rogue One spolupracoval při předělávání scénáře. Ten to však vehementně popřel. Vyjádřil se, že označování jeho, jako režiséra nových scén v pokračování Star Wars je nejen špatné, ale i nezodpovědné a vyzval internetové „pochybovače“, aby přestali snižovat dobrou práci režiséra Garetha EdwardseA jak to tedy nakonec bude?

Podle EW nové natáčení začne ještě tento měsíc a skončí jen pár dní před 15. červencem, kdy se v Londýně koná Star Wars Celebration. Studio však své fanoušky uklidňuje s tím, že podobné dotáčky a průběžné změny jsou praxí a nadcházející nové záběry nebudou nic nahrazovat a budou jen vloženy mezi již natočené scény. Jinými slovy tedy nejde o nějaký radikální zářez do již natočeného materiálu, nýbrž o zvolnění dějové složky přidání několika dojemnějších a méně akčních scén. Kromě všeho výše zmíněného je možné, že na palubu přijde i další muž - Tony Gilroy. Ten k projektu nastoupil už na jaře, aby zhodnotil již natočený materiál a případě dopsal změny ve scénáři. V dotáčkách bude sloužit tedy jako druhá ruka režiséra a napíše nové dialogy. Doufám tedy, že jsme vaše obavy o osudu spin-offu alespoň trošku zmírnili a teď už nezbývá než jen čekat a doufat, že změny snímku neuškodí a 16. prosince (december) se dočkáme pořádně nadupaného dílu ságy Star Wars.

Domů
Sdílet
Diskuse