Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2016 17:10
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Suicide Squad dopadlo v recenzích katastrofálně. Fanoušci DC sepsali petici pro zrušení recenzí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Rotten Tomatoes nemá příliš filmy DCEU v lásce. Fanoušci DC ho proto chtějí potopit.

Co na to říct. Příliš se nám to nezdá. Recenze ze zahraničí začaly proudit a drtivá většina z nich Suicide Squad buď odepisuje, nebo popisuje jako zklamání. Někteří čekali inovativní přístup natočení a vyprávění komiksovky, některým se zase nelíbí slabé vykreslení postav či ničím nepřekvapující příběh, no a pár recenzentů bylo smutných i z Jokera. Ne, že by byl Jared Leto zklamáním, vzhledem k marketingové kampani, trailerům, rozhovorům atd. má však dost málo prostoru a nemá tak šanci vyniknout. V komiksech Suicide Squad nikdy nehrál až tak významnou roli, ale konkrétně v tomto případě se Ayer a spol. předloh držet nemuseli a mohli vybudovat Jokerovi pevnou půdu pro další film, koneckonců, po Batmanovi jde asi o druhou nejoblíbenější filmovou postavu z DC, která do kin přitáhne miliony lidí. Už za pár dní se sami budeme moci přesvědčit, jaký výkon nakonec Leto podal.

Recenze tak nejsou nadšené, ale my si nemůžeme pomoci a po dlouhém čase máme pocit, že zahraniční kritici jsou přísní. Na snímek se velmi těšíme a doufáme, že přineseme pozitivní dojmy. Koneckonců, DCEU už pozitivní recenze potřebuje jako sůl, Suicide Squad prostě nemůže být zklamání. Negativní kritika se bezpochyby odrazí i na tržbách, ale mnohem více bude záležet na tom, zda bude film zábavný a diváci jej budou chtít na stříbrném plátně vidět i podruhé.

Suicide Squad dopadlo v recenzích katastrofálně. Fanoušci DC sepsali petici pro zrušení recenzí
Zdroj: Warner Bros./DC Comics


Trochu nás ale zklamal přístup Davida Ayera, jehož filmy mám osobně velmi rád, ale prohlášením „Fuck Marvel“ na celosvětové premiéře snímku mnoho sympatií nezískal. Kdyby to byl facebookový teenager, chápeme jeho nadšení pro DC, ale áčkový režisér takového blockbusteru by si podobné vyjádření měl nechat na doma. CCO Marvelu John Quesada na to ale reagoval smířlivě, prý si to lidé nemají brát až tak k srdci. Ayer se již v těchto dnech ale soustředí na kritiku a jediné, co k tomu řekl, bylo, že udělal film pro fanoušky. Zatím nevíme, jak dobré či špatné Suicide Squad je, ale tato formulka byla otravná již při BvS. Nepřímo tím tvůrci říkají, že fanoušci DC zvládnou i špatný film a budou ho uctívat. Něco o kvalitě snímku ukazuje i Rottentomatoes. Tam má snímek dvojnásobný počet negativních recenzí a průměrné hodnocení 5,2/10. Všechno je to však v pořádku. Zdá se, že Češi to vidí o něco růžověji a máme pocit, že i my se spíše přikloníme k vyšší známce, na konečný verdikt si však počkáme.

Co už však v pořádku není, jsou DC fanboys, kteří volají po zrušení webu Rottentomatoes, protože recenze na stránce mají negativní hodnocení k BvS a Suicide Squad. Názor si utvořte sami, asi se však shodneme, že je to pěkně ubohé.

PS: Recenzenti jasně vyjádřili, co bylo špatné, bylo tam však i mnoho dobrého. Těšit se můžete, pokud jste komiksoví fanoušci, milujete Margot Robbie, akci či Willa Smithe. Minimálně tyto 4 prvky jsou na vysoké úrovni!

Domů
Sdílet
Diskuse