Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. září 2016 18:58
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Orální sex prospívá zdraví a dělá ženy šťastnějšími, tvrdí studie vědců

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

A my muži jsme ani netušili, jak poctivě se staráme o zdraví našich partnerek.

Ať se přihlásí muž, který nesnáší orální sex. Věřím tomu, že drtivé většině by zůstaly ruce volně vise podél těla. Jestli bychom tuto otázku položili něžnějšímu pohlaví, asi by se zvedlo rukou více, ale zřejmě by ta spokojenější část byla nepoměrně početnější. Pokud máte po svém boku polovičku, která této sexuální technice jaksi nepřišla na chuť, možná ji následující řádky přesvědčí, aby tomu dala šanci. Studie vědců z New York State University porovnávala sexuální život 293 žen s jejich mentálním zdravím na základě anonymně vyplněných dotazníků. Výsledek vědců příjemně překvapil a my vám teď v krátkosti představíme ty nejdůležitější závěry.

Mužské semeno obsahuje množství chemických látek, které se podílí na zlepšování nálady, zvyšují náklonnost k opačnému pohlaví a obsahuje nejméně tři účinné látky, které působí jako antidepresivum. Tyto výsledky následně porovnali jednak s názory sledovaných žen, které potvrdily, že se cítí méně deprimované a taktéž jejich výsledky v kognitivních testech byly neporovnatelně lepší než u žen, které techniku orálního sexu nepraktikovaly. O chemickém obsahu mužského semene se, samozřejmě, vědělo již dříve. Najdeme v něm kortizol (hormon kůry nadledvinek, který plní hlavní funkci tzv. stresového hormonu a udržuje oběhové funkce ve fyziologických mezích), estron (jeden z ženských pohlavních hormonů, který mimo jiné zlepšuje náladu) či oxytocin (hormon produkovaný hypotalamem, uskladněný v zadním laloku hypofýzy, podílející se na kontrakcích svaloviny dělohy při porodu a napomáhající při procesu kojení, který taktéž zlepšuje náladu). Uveďme i další důležité látky - tyreotropin uvolňující hormon (má mimo jiné funkci antidepresiva), melatonin (hormon epifýzy, který řídí spánkový cyklus) a také serotonin (jistě ho znáte jako tzv. hormon štěstí)

Orální sex prospívá zdraví a dělá ženy šťastnějšími, tvrdí studie vědců
Zdroj: welq.cdn-dena.com

Dalším teoretickým závěrem vědců je, že ženy jsou šťastnější tehdy, pokud mají nechráněný pohlavní styk se svým partnerem, a to bez ohledu na frekvenci, s jakou se oddávají postelovým hrátkám. Taktéž mají lepší kognitivní funkce a dokážou se lépe soustředit na určitou činnost. Tato skupina žen má větší sklon podléhat obavám z možného rozchodu, případně si hledat „bokovky“, ale toto riziko je u nich o mnoho menší než riziko vzniku deprese u žen, které dbají při pohlavním styku na použití kondomu. U této skupiny se dokonce depresivní symptomy vyskytovaly se stejnou frekvencí jako u žen, které ještě nikdy sex neměly.

Doporučeno
Bradavkový orgasmus je skutečný. Poradíme ti, jak na něj Bradavkový orgasmus je skutečný. Poradíme ti, jak na něj 6. dubna 2024 9:00

Vědci ale upozorňují na tři důležité věci. Tou první je, že se nedá formulovat jednoznačně závěr, že každá žena, která si potrpí na nechráněný pohlavní styk a orální sex, je automaticky šťastnější. Druhá věc, úroveň štěstí se nerovná množství semene, které se dostane do ženského těla. A na závěr, nedá se vyloučit ani možnost, že šťastnější ženy jsou ty, které si sex dopřávají ve svém životě častěji, a tedy nejsou šťastné důsledkem podstoupeného pohlavního aktu. Nám mužům tak, zdá se, nezbývá nic jiné, než v maximální možné míře vyhovět našim partnerkám v jejich intimních představách a v případě potřeby umět poskytnout potřebný nástroj a materiál.

Domů
Sdílet
Diskuse