Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2016 4:48
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Leonardo DiCaprio ohromil festival v Torontu s dokumentem o záchraně planety a kritikou společnosti

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

National Geographic získalo práva na odvysílání DiCapriova dokumentu.

Všichni dobře víme, že Leonardo DiCaprio je známý aktivista, ochránce přírody a zastánce původního obyvatelstva, které bylo utlačované, a to po celé Zemi. Věnuje se charitativním činnostem a někteří z vás vědí i to, že rád účinkuje, ale i produkuje dokumenty, z nichž pár už i napsal. Jak moc rád ve filmech hraje, tak velmi rád o nich mluví, no a je fakt, že se jeho hlas poslouchá opravdu dobře. I proto jich hned pár namluvil a jinak tomu nebude ani u tohoto jeho nejnovějšího dokumentu. Zatím nemá oficiální název, ale promítal se na festivalu v Torontu (TIFF), odkud si odnesl pozitivní ohlasy.

Možná si ještě pamatujete na náš článek, jak DiCaprio navštívil Indonésii a měl z toho problémy. Cestování po světě, výzvy světovým lídrům a další z jeho publikací totiž měly zárodek i v tomto dokumentu, tedy mnohé z nich. Lea tedy uvidíme s Obamou, s papežem, se světovými lídry, s ambasadory spojených národů, v džungli, s ohroženými tvory... a tak dále a tak dále. Dokument nás informuje o mnoha problémech naší planety. Od globálního oteplování, přes chování lidí k přírodě až po odlesňování a zvětšování oceánů. The Verge se rozhodlo vystihnout poselství tohoto projektu v jedné větě: „Přírodní prostředí je v háji, a je na čase, abychom s tím všichni něco udělali.“

V konečném důsledku se mnozí shodují, že nový Leův dokument je dobrý, ale stále jich existuje více a o něco lepších. S hlubší myšlenkou, s lepším vysvětlením, s odpověďmi na více otázek a možná i trochu profesionálnějším množstvím informací k daným problematikám. Zde se na vás však dívá DiCaprio, a to nikdy není k zahození. Dokument režíroval Fisher Stevens, jehož si můžete vybavit coby lékárníka z Night Of, spíše však ze seriálu Předčasné vydání. Výkonným producentem byl kromě DiCapria a režiséra i Martin Scorsese. Nemusíme vám připomínat, jakou řeč pronesl čerstvý držitel Oscara za nejlepší hlavní roli ve filmu. V podobném duchu se nesou i jeho vyjádření ohledně naší planety a času, který nám ještě zbývá, pokud ji chceme zachránit. Jak jsme již zmínili, snímek nemá oficiální název, ale mohl by se jmenovat The Turning Point nebo Before the Flood.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti 11. března 2024 15:42

PS: Je opravdu hezké a nijak tímto nechceme znevážit DiCapriove upřímné úsilí zachránit planetu, ale co by to bylo za život na ní bez jeho filmů? Pomalu na ně budeme čekat déle, než na filmy samotných režisérských špiček.

Domů
Sdílet
Diskuse