Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2016 20:18
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 rozbil Galaxy Note7 v rychlosti spouštění aplikací. Nepomohla mu ani 4GB operační paměť

TECH
Uložit Uložené

Čísla prostě nerozhodují.

Pamatujete si ještě na nedávný test, kde byla porovnávána rychlost spouštění nainstalovaných aplikací v rok starém iPhonu 6s a před několika týdny představeném Galaxy Note7 z dílny jihokorejského konkurenta Apple? Android smartphone nás tehdy pouze přesvědčil, že neustále vyšší čísla technických specifikací, kterými se výrobci při každém představení chválí, vůbec nic neznamenají. iPhone těží z nemalých výhod hlubší integrace softwaru a hardwaru, a proto dokáže ve srovnání s high-end alternativou z opačného tábora poskytnout nesrovnatelně lepší uživatelský zážitek, přestože má až o 2 GB operační paměti RAM méně. A to samé samozřejmě platí i o čerstvé sedmičce, která získala ještě větší náskok než její generační předchůdce.
 
Dokazuje to nový video test od známého YouTubera PhoneBuffa, který zahrnuje srovnání rychlosti spouštění aplikací. Hořící Samsung Galaxy Note7 v něm nejenže prohrál, ale za iPhone 7 i výrazně zaostával. iOS smartphonu se podařilo dokončit první kolo za 1 minutu a 14 sekund, zatímco Note7 až za více než 2 minuty. Ve druhém kole mu spuštění stejných appek trvale 1 minutu a 10 sekund, přičemž sedmičce stačilo přibližně 36 sekund. iPhone 7 tedy dokončil obě kola dříve než smartphone s operačním systémem Android to první.
 
Pokud tě zajímá více, tak rozhodně nepřehlédni níže uvedené video.

Domů
Sdílet
Diskuse