Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2016 13:26
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Loňský rekord je pokořen, Číňané letos utratili až 17,7 miliardy dolarů za 24 hodin. Singles Day je pobláznil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Společnost Alibaba sklidila úspěch i letos.

Čínský internetový obchod Alibaba si hravě poradil se svým loňským rekordem a jeho zákazníci se i letos postarali o to, že sváteční obrat dosáhl svého dosavadního maxima. Jedenáctého listopadu se v Číně již od roku 2009 koná největší nákupní svátek s názvem Singles Day a již minulého roku jsme ti o něm přinesli shrnující článek hovořící o tom, že za jediný den lidé v rámci nákupů na Alibaba utratili 14,3 miliardy dolarů. Předpokládalo se, že letos to nedopadne až tak pozitivně a finanční objem minuty na nákup všemožného zboží o něco klesne, ale opak se stal pravdou a 14 miliard se stalo minulostí, když šéf Alibaba Jack Ma oznámil, že letos zákazníci utratili až 17,7 miliardy dolarů.
 
Stagnující čínská ekonomika si tedy poradila i s další výzvou, za což podle odborníků může nejen samotná existence nákupního svátku, ale spíše mohutná marketingová kampaň v jeho pozadí. Alibaba do ní vložil miliony dolarů, o čemž svědčí i několikahodinový program s hvězdným obsazením, protože na pódiu se objevila například herečka Scarlett Johansson, David Beckham s manželkou Victorií či Kobe Bryant a Číňané celebrity obecně milují v jakékoliv formě. Jak jsme již zmínili loni, běžní Číňané často celý rok šetří, aby mohli během Singles Day utratit úspory na produkty v hříšně atraktivních slevách a ať už mají zájem o cokoliv, Jack Ma se může široce usmívat, protože po letošním svátku se jeho popularita i obrat výrazně zvýšily.




Domů
Sdílet
Diskuse