Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2016 17:17
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Pomohly nové záběry s Jokerem a Harley zvýšit kvalitu Suicide Squad, nebo se vám prodlouženou verzi filmu nevyplatí ani vidět?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Prodloužená verze Suicide Squad již koluje na DVD nosičích. Měli byste si ji obstarat?

Po ohlášení prodloužené verze Suicide Squad jsme doufali v alespoň 20-25 minut dalších záběrů. Nakonec jich však dorazilo jen kolem 11 (i když se vám zdá, že je toho o dost méně), po kterých máte pocit, že je tam toho stále o dost více a stále podstatného, minimálně co se linky Joker-Harley Quinn týče. Zbývající postavy dostaly pár vteřin dalšího prostoru, který využíval nejlépe asi Deadshot Willa Smithe, který je snad nejlepším článkem filmu i podruhé. Vícekrát však Suicide Squad asi neuvidím. Po pozornějším druhém zhlédnutí jsem si ještě lépe uvědomil, jak je třetí třetina nelogická a až směšné napsána. Navíc tu máme bezcharakterního, nezajímavého a nudného záporáka. No prostě celé špatně.

Pomohly nové záběry s Jokerem a Harley zvýšit kvalitu Suicide Squad, nebo se vám prodlouženou verzi filmu nevyplatí ani vidět?
Zdroj: Warner Bros./DC

Joker a sexy Harley mě však skutečně bavili, stejně jako jsem stále znechucený z Katany. Její přítomnost si nedokáží vysvětlit ani asijští diváci, kteří po filmech s tamními herci baží. Prodloužená verze nepomohla očistit snímek od kritiky, objasnit motivaci Enchantress či přinést logiku do závěrečného aktu, který se udál po barové scéně. Prodloužila několik scén o pár vteřin a hlavně ukázala dvě krátké scény s Harley a Jokerem, což je jediný důvod, proč byste po Extended Cut měli sáhnout. Po druhém zhlédnutí bych možná dal filmu ještě menší hodnocení, Warner a spol. se totiž jen chtěli zavděčit fanouškům a dát jim více z oblíbené dvojky filmu. Stále však platí, že Jokera měli v DCEU představit při úplně jiné příležitosti. Leto mě baví, i když asi méně než Nicholson a určitě mnohem méně než Ledger. Uvidíme, v jakém světle se ukáže v dalším filmu, byla by škoda neprozkoumat tuto postavu hlouběji.

Pomohly nové záběry s Jokerem a Harley zvýšit kvalitu Suicide Squad, nebo se vám prodlouženou verzi filmu nevyplatí ani vidět?
Zdroj: Warner Bros./DC

 

Ani po extended cut ale nemůžeme říci, že by šlo o lepší film. Stále platí, že záporáci jsou na držku, že závěrečný akt je víceméně hrozný (ach, ty zpomalovačky) a strašně táhne finální hodnocení dolů. Kromě jemně protáhlé úvodu to totiž byla nadprůměrná komiksovka se spoustou skvělých scén, zajímavých postav a úžasného tempa. Pokud jste Suicide Squad neviděli v kinech, pořiďte si ho na DVD či Blu-ray nosičích s přidanými scénami,pokud jste však měli zde čest s nejnovějším Ayerovým počinem už na stříbrném plátně, obohatit se pár dalšími minutami nemá smysl. Nedostanete totiž to, co jste asi očekávali.

Na závěr tu máme další video o scénách, které se pravděpodobně vystřihly z původního sestřihu. Tímto bychom zároveň chtěli ukončit články o Suicide Squad. Myslíme, že jsme se tomuto snímku věnovali až až.

Domů
Sdílet
Diskuse