Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2016 2:06
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Jak proměnit 28 metrů čtverečních v Hongkongu na luxusní byteček s velkou kuchyní, domácím kinem, vanou a místem na posilování?

ZAJÍMAVOSTI HONGKONG
Uložit Uložené

Efektivní organizace prostoru.

Život v Hongkongu by se dal charakterizovat jako velmi uspěchaný a stísněný. Člověk musí při vybírání svého vysněného bydlení v tomto městě udělat množství kompromisů, aby byl spokojený on sám a aby příliš neutrpěla jeho peněženka. Srdce Hongkongu patří mezi nejdražší místa na světě z pohledu cen nemovitostí a částek, které lidé vyžadují za jediný metr čtvereční, a tak se Michelle a Andy museli spokojit s miniaturním bytečkrm. Jeho rozloha dosahovala jen něco více než 28 metrů čtverečních a nedalo se v něm prakticky ani pohnout.
 
Michelle navíc toužila po velké americké kuchyni, Andy zase chtěl mít doma obrovskou televizi a také místo na posilování. S realizací jejich snů jim nakonec pomohla designérská společnost LAAB, kde se zpočátku nekonečných požadavků zalekli, ale do projektu se pustili i tak a nemohli udělat lépe. Inteligentní a inovativní řešení způsobila že se do bytečku vešla například i vana a neutrpěla přitom velká kuchyň či prostor pro tři kočky žijící spolu s naším párem. Ve videu už sám uvidíš, jak efektivně designéři zorganizovali prostor v bytě a co ty víš, možná tě to přinutí popřemýšlet nad tím, jak neefektivně využíváš prostor ty sám.

Domů
Sdílet
Diskuse