Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2017 13:33
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nejpopulárnější YouTuber PewDiePie přišel o milionovou smlouvu s Disney. Společnosti se nelíbily projevy antisemitismu a nacismu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Maker Studios s Felixem rozvázali spolupráci.

Nejpopulárnější tvůrce na YouTube se jmenuje Felix Kjellberg a celý svět ho zná spíše pod přezdívkou PewDiePie. Švédský chlapík si svou internetovou slávu vybudoval hraním počítačových her, ale v poslední době od hraní pomalu odstupoval a věnoval se různým dalším typům videí, která ho nakonec připravila o exkluzivní smlouvu se společností Maker Studios. Před časem se v médiích objevily senzační zprávy o tom, že Disney koupilo samotného PewDiePie, ale ve skutečnosti si společnost Disney do svého portfolia zařadila jen Maker Studios. Nejnovější zprávy z vnitřních struktur této společnosti tedy hovoří o tom, že smlouva s PewDiePiem byla rozvázána, a i když se Švéd stále nachází na oficiální stránce, je jen záležitostí několika dnů, než odtud nadobro zmizí.


O milionový kontrakt přitom Felix přišel kvůli sérii urážlivých vtipů ve svých videích. První z nich se měl objevit už před několika měsíci a další již byly o něco novější. V jednom z videí Felix zkoušel stránky s názvem Fiverr, kde člověk může zaplatit určitou částku a zadat úkol, který pak lidé mohou splnit a dostat peníze. Felix vyzkoušel, jestli bude někdo ochoten napsat na papír „Death to All Jews“, čili „Smrt všem židům“, a vyfotit se s takovým nápisem, což se podařilo a PewDiePie to zahrnul i ve videu. Kromě toho se Disney nelíbilo, že měl na sobě Felix oblečenou uniformu připomínající oblečení nacistického vojáka a problémy mu nadělala i věta, že Hitler neudělal vůbec nic špatného.


Samotný tvůrce se vyjádřil, že si sice uvědomuje občasnou urážlivost svých vtipů, ale podle něj jeho publikum chápe, že jde výlučně o humor a nikdy se nechtěl nikoho dotknout. Uvidíme, jak celá situace dopadne a zda se Disney náhodou nerozhodne své rozhodnutí změnit, avšak PewDiePie se ve světě YouTube určitě neztratí.

Domů
Sdílet
Diskuse