Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2017 2:02
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Když se pobijí nejsmrtelnější hadi Austrálie. Dvě pakobry si v divokém souboji nic nedarovaly

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Už ani hadi se s tím nepářou.

Vycestovat do Austrálie mohou pouze lidé s dostatečnou odvahou. Už jsme na Refresheru zveřejnili nespočet článků o tom, jaké potvory našli Australané u sebe v domě či na louce za svým domem, nicméně, co kdybychom ti řekli, že teď nebezpeční živočichové přímo na veřejnosti neútočí pouze na lidi, ale přímo jeden na druhého?

V jižní části Austrálie se chlapíkovi jménem Sean Shaw podařilo zachytit nečekané setkání dvou zástupců těch nejjedovatějších hadů na celém kontinentu. Sean se procházel po silnici, když spatřil dva hady, které identifikoval jako hnědou pakobru východní a černou pakobru červenobřichou, přičemž černá pakobra si se svojí menší kolegyní chtěla zaplnit pomyslný žaludek. Hadi na sebe zaútočili, i když odborníci potvrdili, že pakobra červenobřichá by neměla problém při kontaktu s jedem druhého hada, protože si vypěstovala jakousi imunitu vůči jedu svých konkurentů. Sean Shaw natáčel několik minut a nakonec přidal, že černá pakobra červenobřichá si s její hnědou kamarádkou poradila a po usmrcení ji celou spolkla. Ještě dobře, že na jejím místě nebyl člověk.

Domů
Sdílet
Diskuse