Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2017 15:49
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

V dokumentu od Netflixu se bude pátrat po vrahovi oblíbené jeptišky. Byla odstraněna, protože věděla o zneužívání na místní katolické škole?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Případ dodnes vzbuzuje mnoho znepokojivých otazníků.

Po úspěchu dokumentárního seriálu Making a Murderer se Netflix vrhá do dalšího pozoruhodného projektu. The Keepers nás zavede do Baltimoru a poví nám příběh o stále nevyšetřené vraždě oblíbené jeptišky a učitelky Cathy Cesnik. Ta zmizela 7. listopadu roku 1969, přičemž se její tělo našlo asi dva měsíce poté. Případ nakonec zůstal odložen.
 
V 90. letech však vystoupilo několik bývalých studentek, které vypověděly, že byly na škole sexuálně obtěžovány místními kněžími. Podle těchto svědectví byla sestra Cathy jediná, která dívkám pomáhala a chtěla celý případ odhalit arcidiecézi. Zavraždili ji těsně předtím, než tak stihla učinit.
 
7dílný dokumentární projekt režíroval Ryan White (The Case Against 8). Podle všeho se můžeme těšit na skutečně mrazivé odhalení: krytí zneužívání ze strany církve, její propojení na politiku či ještě mnohem nechutnější věci. Budeme také svědky upřímné snahy památníků odhalit o celé záhadě konečně pravdu. The Keepers bude k dispozici 19. května tohoto roku.

V dokumentu od Netflixu se bude pátrat po vrahovi oblíbené jeptišky. Byla odstraněna, protože věděla o zneužívání na místní katolické škole?
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse