Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2017 21:06
Čas čtení 0:00
Marek R.

Čeští hokejisté nedokázali porazit Rusko, ale i tak vyhráli turnaj a na mistrovství světa odcházejí ve výborné formě!

SPORT
Uložit Uložené

Vše nasvědčuje tomu, že naši kluci jsou na mistrovství světa výborně připraveni.

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji jsou již opravdu za rohem, protože celé hokejové šílenství vypukne už v pátek. MS v hokeji 2017 zorganizují země, ve kterých je národním sportem číslo jedna fotbal. V přímém souboji společných kandidatur Dánska a Lotyšska uspěla kandidatura Německa a Francie poměrem hlasů 63 ku 45. Turnaj mistrovství světa se uskuteční v Kolíně nad Rýnem v hokejové hale, která pojme 18 500 diváků a v Paříži v aréně Palais Omnisport, jejíž kapacita je 15 000 diváků.

Času do začátku je tedy opravdu málo, příprava na turnaj vrcholí a trenéři mají poslední chvíli na to, aby vybrali závěrečnou nominaci či formace. A právě České hokejové hry měly ukázat, jak na tom zatím týmy jsou, jelikož jde o mimořádně kvalitní turnaj, na kterém se setkaly stejně kvalitní výběry ze Švédska, Finska, Ruska a domácí České republiky. Nejde tu jen o zkoušení formací, ale případná výhra proti silným soupeřům by znamenala obrovské sebevědomí, které se určitě už od pátku bude hodit.

Už před finálovým zápasem proti Rusku bylo navíc jasné, že čeští hokejisté mají jisté první místo bez ohledu na výsledek tohoto zápasu. Přesto zakončit přípravu výhrou je určitě něco, za co se vyplatí bojovat a od našich kluků jsme opět čekali kvalitní výkon, stejně jako v předchozích duelech proti Finsku a Švédsku. Do zápasu jsme však nastoupili bez Jakuba Voráčka či Romana Červenky, ale další hráči dostali možnost naplno ukázat své kvality a zajistit si účast v závěrečné nominaci.

Úvod zápasu naší reprezentaci příliš nevyšel a v některých okamžicích Rusové pohrozili, ale ani oni se nedostali k výraznějším příležitostem. Naši kluci se s přibývajícími minutami dostávali postupně do hry, více si dovolovali a pomohla jim také dvě ruská vyloučení. Druhou početní výhodu jsme navíc využili, když se v 19. minutě prosadil po Šulákově asistenci Hyka a po úvodní dvacetiminutovce jsme vedli nejtěsnějším rozdílem. Začala druhá třetina a netrvalo dlouho, aby skóre zápasu bylo vyrovnané. Hvězdy mistra KHL z Petrohradu, Šipačov a Dadonov, se postaraly po krásné kombinaci o úvodní gól Ruska v zápase a začalo se od začátku. Netrvalo však dlouho a opět jsme se dostali do vedení. Už za dvě minuty Radil s Kovařem rozjeli akci, druhý jmenovaný hledal před brankou Petra Vránu, který i trochu se štěstím překonal Sorokina. Stejně jako po úvodní třetině, i po té druhé jsme stále vedli o jeden gól a během závěrečné dvacetiminutovky bylo ještě o co hrát.

Rusové se však opět dokázali vrátit do zápasu a opět to bylo po pěkné akci. V roli nahrávače se ocitl Telegin, který našel obránce Provorova a ten přesnou střelou překonal Mrázka. Ani nyní se však náš soupeř dlouho neradoval. Tentokrát to byly tři minuty a opět jsme Rusům odskočili na rozdíl gólu. Jan Kovář se výborně zorientoval a svižnou střelou mezi vyrážečkou a betonem prostřelil Sorokina v ruské brance. Bohužel ani potřetí si kluci nedokázali ustrážit náskok a vyrovnávací gól přišel v závěru zápasu. Ten tak musel směřovat do prodloužení, kde se sice šancí našlo hodně, ale navzdory nim nepadl žádný gól, a tak se utkání dostalo do fáze samostatných nájezdů.  V nich jsme nakonec prohráli v poměru 2:3.

 
 
 
 
Domů
Sdílet
Diskuse