Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2017 20:35
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Muž dostal 180 dní za mřížemi, protože policistům odmítl prozradit heslo na iPhone. Soudce rozhodl v jeho neprospěch a udělil mu půl roku

ZAJÍMAVOSTI IPHONE
Uložit Uložené

Američan se ale obsahuje, že heslo policistům prozradil.

Obyvatel Hollywoodu, 41letý Christopher Wheeler byl zadržen a dotažen na americký okresní soud v části Broward jen proto, že při policejní prohlídce odmítl odemknout jeho iPhone. V poslední době se v USA řeší závažný problém, a to, zda mají mít příslušníci policejního sboru přístup k smartphonům podezřelých. Vždy se to však ukončilo už u soudu nebo pokutou, ale podle Miami Herald je toto první případ s vážnějšími následky. Christopher dostal absurdních 180 dní, čili půl roku ve vězení. A přitom při soudu argumentoval, že policistovi heslo prozradil. Muž byl podezřelý za zneužívání dítěte, a i když možná v smartphonu skrýval usvědčující informace, zákon přesně nespecifikuje, zda je povinen je policistům i ukázat.

Muž dostal 180 dní za mřížemi, protože policistům odmítl prozradit heslo na iPhone. Soudce rozhodl v jeho neprospěch a udělil mu půl roku
Zdroj: flickr.com | torbakhopper

O dva dny dříve, než incident s Christopehrom Wheelerem, se ukončil proces s Američanem Charlesem Johnsonem, který strážcům zákona oznámil, že si složitý číselný kód k odemčení smartphonu jednoduše nepamatuje. Celý incident se táhl až jeden rok, kdy konečně soudce oznámil, že se nedá dokázat to, že si Charles heslo pamatoval. Pokud se však zamyslíme, vychází z toho, že by měl být policistům přístup do smartphonu občana umožený. Co si myslíš ty?

Domů
Sdílet
Diskuse