Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2017 12:25
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Podívej se na ta nejlepší vystoupení ze včerejšího benefičního koncertu v Manchesteru. Vybralo se během něj přes 70 milionů korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pozitivní atmosféra, spojenectví a láska - to byl nedělní One Love Manchester.

V neděli večer se konal charitativní koncert One Love Manchester, který svolala Ariana Grande v britském Old Trafford Cricket Ground. Tříhodinové vystoupení začalo minutou ticha za oběti teroru a následovalo vystoupeními Marcuse Mumforda, Justina Biebera, Robbieho Williamse, Katy Perry, Miley Cyrus, Coldplay, Black-Eyed Peas a dalšími. 14 200 lístků bylo rozdáno zdarma návštěvníkům původního koncertu, na kterém se stala nešťastná událost. Zbytek vstupenek se vyprodalo během neuvěřitelných 6 minut.

Akci také živě přenášela britská televize BBC, u nás v Česku práva dostala ČT art. Atmosféra celé události byla jasným vzkazem celému světu, že se nemáme nechat zastrašovat nenávistí a násilím, ale bojovat proti němu láskou, pozitivní energií a spojenectvím, jak několikrát zmiňovali umělci během koncertu. Kromě samotné show byl pro návštěvníky připraven i pietní sál, pokud by pro samou sílu emocí potřebovali být na okamžik sami.

Jak uvedl Červený kříž na svém Twitter účtu, během koncertu se vybralo 2,35 milionu liber, což činí něco přes 70 milionu korun. Peníze půjdou na pomoc pozůstalým po obětech manchesterského masakru.

 

Domů
Sdílet
Diskuse