Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2017 12:31
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

V Brně si můžeš vychutnat horkou kávu zcela zdarma. V unikátní pojízdné kavárně se neplatí penězi, ale dobrým skutkem

GASTRO BRNO KÁVA
Uložit Uložené

Zajímavý projekt, který se zalíbil nejednomu kolemjdoucímu. Brňané si mohou dopřát kávu výměnou za jeden dobrý skutek.

Narazit na pojízdnou kavárnu dnes není ničím neobvyklým. Už jen při jedné procházce po městě je dokonce možné projít hned kolem několika podobných stánků na kolečkách. Přesto se však najdou i takové, které nad ostatními vynikají nějakým neotřelým nápadem. Příkladem toho je i projekt DobroKáva, který je během všedních dnů mezi devátou ranní a pátou odpolední k zastižení v Brně na Zelném trhu, kde kouřící kelímek kávy dostanete i s prázdnou kapsou. Neplatí se zde totiž penězi, ale dobrým skutkem.

Autorem projektu je Libor Hoření a neobvyklou pojízdnou kavárnu zde provozuje už několik týdnů. Zákazníci si při objednávce mohou vybrat některý z dobrých skutků vypsaných na zdejší tabuli, nebo si nějaký vymyslet sami. Případně si můžete dobrý skutek vylosovat díky koláčkům, které v sobě mají lístečky se skutky ukryté. Zda jej dotyčný následně nakonec také splní, už pochopitelně nikdo neověří, DobroKáva však zatím neztratila důvěru v lidskou poctivost„Věříme, že dobrý skutek opravdu uděláte, je to o důvěře,“ píše se na oficiálním webu kavárny. A pokud si například zvolíte či vylosujete skutek „Darovat někomu květinu“, můžete si jednu z připravených vzít přímo u stánku

Na zmíněných internetových stránkách se pak může každý pochlubit tím, jaký dobrý skutek vykonal. „Dala jsem kytku svoji mamince a udělala jí radost. Mějte rádi svoji maminku, máte jen jednu a vyrobte ji úsměv na tváři,“ píše například jedna anonymní zákaznice. „Pomohl jsem spolužačce s přípravou na její dvě zkoušky a už je má úspěšně obě absolvované,“ svěřil se dále zákazník Pavel. A podobných příspěvků se na webu objevuje celá řada. Co na projekt říkáte vy? Dali byste si také kávu výměnou za dobrý skutek? Podělte se s námi o názor níže v komentářích.

 

Domů
Sdílet
Diskuse