Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2017 20:43
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

První díl 7. série Game of Thrones odhalil víc, než jste si všimli. S kým se znovu setkal The Hound a jaký význam mělo cameo Eda Sheerana?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mánie jménem Game of Thrones znovu začíná.

Samozřejmě, článek je plný spoilerů, takže pokud jste ještě první díl neviděli, nečtěte dále

Tak, a máme to tu. Dlouho očekávaná premiéra 7. série Game of Thrones je za námi a já jsem si ani neuvědomil, že už se tak stalo. Poslední týdny uběhly jako voda a my už víme, že v těch následujících nás čeká množství prolité krve, uzavírání spojenectví a megalomanských bitev. A i když se zdá, že se v úvodní části nic významného nestalo, opak je pravdou. Většina šachových figurek se pohnula výrazným způsobem. Daenerys se vylodila ve Westerosu a zaujala místo u strategickém stolu, nad kterým kdysi operoval i Stannis. Hrad Dragonstone prakticky stojí na hoře dračího skla, které je nezbytné k boji proti armádě nemrtvých a White Walkerů. Jon tedy bude nepochybně chtít uzavřít spojenectví s Daenerys, které bude jedno, že ji White Walkeři zabijí, pokud bude sedět na trůnu v King's Landing. Už teď vidím situaci, jako Jon prosí Tyriona, aby nabubřelou Daenerys přesvědčil, ale zdá se, že jediný, kdo hrozbu zpoza The Wall bere vážně, je sever. Pokud bude chtít sever dračí sklo, bude muset bojovat proti Lannisterům, alespoň takto to vnímám já. Kéž bych se ale mýlil, následující události by se totiž staly extrémně předvídatelnými a to je to poslední, co od Game of Thrones chceme.

Představitelka Sansy se nedávno vyjádřila, že mezi dcerou a „synem“ Neda Starka to bude trochu jiskřit. Každý má na vládnutí Winterfellu a severského lidu vlastní názor, což jsme mohli vidět už v úvodu části. Jon rovněž odmítl trestat děti Karstarků a Umberů za zločiny jejich rodičů, a tak se sever snad konečně sjednotil v plné síle. Stále jsme neviděli, jaká je situace na východě a jihu, ale může se tak stát ve druhém díle, který se bude točit hlavně okolo Daenerys (alespoň tak to předestírá ukázka, na kterou se můžete podívat v tomto článku). 

První díl 7. série Game of Thrones odhalil víc, než jste si všimli. S kým se znovu setkal The Hound a jaký význam mělo cameo Eda Sheerana?
Zdroj: HBO

Záhadou je onen dar, který Euron Greyjoy přislíbil královně Cersei, aby tak získal její důvěru. Těžko říct, o co půjde, ale pevně věřím, že to nebude další vydírací hra se zajatci. Jednotlivé strany by měly sesbírat všechny zbraně, síly a vojáků a vyrazit do boje. Po 6 sériích intrik a plánování si zasloužíme chladnokrevně vyobrazenou válku desetitisíců až statisíců vojáků, no ne? Menší záhadou je už The Hound, který se setkal s dávno zapomenutými pocestnými. Možná si je nepamatujete, ale jde o otce a s dcerou, kteří se chystají přežít zimu stůj co stůj. Mají však dobré srdce, a tak Sandora Clegana společnou s Aryou přijmou a dají jim najíst.

Muž však udělá velkou chybu, když neodhadne charakter tehdy skutečně zlého Sandora Clegana a prozradí mu, že si v domě schovává stříbro. The Hound ho zbije, stříbro mu ukradne a Aryi to vyargumentuje stylem, že zimu by i tak nepřežili. Sice se nikdy nedozvíme, zda měl pravdu, jejich osud však definitivně zpečetil právě on sám. Jeho cesta k vykoupení ho na začátku 7. série přinesla právě do téže chalupy, kdy prakticky vynesl ortel nad dvěma nevinnými.

První díl 7. série Game of Thrones odhalil víc, než jste si všimli. S kým se znovu setkal The Hound a jaký význam mělo cameo Eda Sheerana?
Zdroj: HBO

Clegana čeká na cestě k vykoupení ještě mnoho překážek a něco nám říká, že se ho buďto nikdy nedočká, nebo nedožije. V každém případě jde o jednu z nejlepších postav Game of Thrones, která v příběhu ještě nějakou tu roli sehraje, čemuž nasvědčuje jeho vize u ohně. Upřímně, může to znamenat mnohé. Hound pravděpodobně viděl budoucnost (nebo alternativní budoucnost), kdy se White Walkeři dostali přes Eastwatch (chudák Tormund a jeho muži, Free Folk se asi zalíbilo poslouchat rozkazy). V každém případě, z jeho vize si můžeme odvodit mnohé teorie, ale nebude to mít význam, protože se nemusíme trefit ani do jedné.

Za zmínku určitě stojí i Jorah a to, že hledání léku pravděpodobně již nadobro vzdal a doufá, že mu pomohou v Citadele. Tam se nachází také Sam, který pravděpodobně netuší, že Jon již není v Castle Black, natož to, že stihl zemřít, znovuzrodit se, porazit Ramsayho Boltona a dobýt zpět Winterfell. Bodlo by, kdybychom věděli, kolik času uplynulo mezi Samovým odjezdem a zjištěním, že Dragonstone je vlastně jedna velká spousta dračího skla.

PS: Sheeranovo cameo nebylo jen tak obyčejným cameem:

“He rode through the streets of the city,

Down from his hill on high,

O’er the wynds and the steps and the cobbles,

He rode to a woman’s sigh.

For she was his secret treasure,

She was his shame and his bliss.

And a chain and a keep are nothing,

Compared to a woman’s kiss

For hands of gold are always cold,

But a woman’s hands are warm.”

Ještě někdo pochybuje o tom, jak Cersei zemře?

Domů
Sdílet
Diskuse