Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2017 16:02
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Lidé v Česku prosázeli historicky nejvíce peněz. Z téměř 200 miliard šla většina do hracích automatů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ministerstvo financí přišlo s nepříliš lichotivými čísly pro Českou republiku.

Ministerstvo financí dnes přineslo velmi zajímavou statistiku, která nám ale příliš nelichotí. Lidé v České republice loni prosázeli 196,4 miliardy korun, což je oproti roku 2015 o 29 procent více. Vzrostl i objem výher na 157,1 miliardy korun, také o 29 procent. Znamená to, že si provozovatelé hazardu a loterií přišli na hrubý příjem 39,3 miliardy korun.

Lidé v Česku prosázeli historicky nejvíce peněz. Z téměř 200 miliard šla většina do hracích automatů
Zdroj: railaspindolabirds/Pixabay.com

V roce 2015 to bylo asi o deset miliard méně. Že jsme skutečně vášnivými hazardéry, dokazuje i fakt, že jde o rekordní cifry, které meziročně neustále rostou. Nejvíce korun skončilo v automatech, jejichž podíl přesáhl třetinu všech prosázených peněz. Čtvrtinový podíl mělo internetové kurzové sázení. Každý rok se navýší objem vsazených peněz také do okamžité loterie a internetových karetních her.

Od letoška platí nový zákon o hazardu, podle kterého nesmí na trh vstoupit společnosti, které byly považovány za ilegální, a přestože cílily na Čechy, neodváděly tu daně. Bylo zahájeno již 5 správních řízení, které můžou skončit blokací internetové stránky. První stránka se dostala na blacklist tuto středu, je jí 1XBET.cz. Nyní je již zablokovaná, zobrazí se tento text:

Lidé v Česku prosázeli historicky nejvíce peněz. Z téměř 200 miliard šla většina do hracích automatů
Zdroj: 1xbet.com

Internetoví operátoři mají povinnost zajistit zablokování stránky do 15 dnů od vydání zákazu. Tento zákon je vnímán veřejností docela kontroverzně a vzbudil vlnu obav z případného cenzurování internetu státem.

Domů
Sdílet
Diskuse