Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. července 2017 21:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Erotické zajímavosti z historie, o kterých tě ve škole nikdy neučili. Objevily se posedlost menstruační krví i antimasturbační cereálie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Historie rozhodně nebyla nevinná.

Historie se jen hemží sexuálními zajímavostmi, o kterých tě ve škole nikdy nic nenaučili, protože to možná nepovažovali za nutné. Na druhou stranu, nahlédnout do světa perverzností a úchylek známých osobností, které formovaly i podobu dnešního světa, z toho si člověk může odnést užitečné informace, a tak si přečti o erotických impulsech Victora Huga, Benjamina Franklina či otce mikrobiologie.

Erotické zajímavosti z historie, o kterých tě ve škole nikdy neučili. Objevily se posedlost menstruační krví i antimasturbační cereálie
Zdroj: Nadar

Francouzský básník Victor Hugo zanechal na světovém umění obrovský odkaz, ale pokud se právě nevěnoval psaní, pak často vyhledával náruče prostitutek. V 19. století byly prostitutky považovány za spodinu společnosti, jenže Hugo o nich psal jako o obyčejných lidských bytostech, které se do řemesla dostaly kvůli chudobě či zoufalství. Hugo společnost prostitutek vyhledával tak často, že 22. května 1885, když zemřel, byly v Paříži zavřeny všechny nevěstince, protože prostitutky truchlily za svého nejlepšího klienta.

Americká vláda se na přelomu 50. a 60. let chtěla indonéského vládce Sukarna zbavit tak intenzivně, že k tomu využila jeho proslulé sexuální choutky. Sukarno se nikdy netajil tím, že miluje sex v jakékoliv formě, ale CIA si myslela, že obyvatelé Indonésie, kteří svého vládce z velké části podporovali, se vzbouří, pokud dostanou vizuální materiál. Když se CIA doslechla, že Sukarno letěl na palubě letadla společně s údajnou agentkou KGB, která ho měla svést, rozhodli se natočit svou vlastní nahrávku. Nakonec vyrobili masku obličeje téměř identickou s tváří skutečného Sukarna a prý vzniklo i několik fotografií zachycujících herce při sexu, ale o jejich osudu se dnes už nic neví.

Vibrátor je v současnosti předmětem, který bys úplně jednoduše mohl sehnat kdekoli na internetu, ale v 19. století tomu tak nebylo. V té době se spousta žen chodívala k lékařům léčit z takzvané hysterie, což byla diagnóza, která dnes již není odborně uznávána, a lékem na ni byl orgasmus. Lékaři ženy masírovali a navozovali jim orgasmus, což však byla náročná práce, a tak se doktor J. Mortimer Granville koncem 80. let 19. století pustil do výroby vibrátoru, čili zařízení, které bylo schopno lékařovy prsty efektivněji nahradit.

Erotické zajímavosti z historie, o kterých tě ve škole nikdy neučili. Objevily se posedlost menstruační krví i antimasturbační cereálie
Zdroj: Mashable

Na konci jednoho z nejvíce pompézních období ve francouzské historii stála Velká francouzská revoluce v roce 1789. V čele země byl v té době Ludvík XVI. a po svém boku měl Marii-Antoinettu, jenže oba partneři se ve svém sexuálním životě potýkali s velkými problémy. Odborník na francouzské královské rodiny Simone Bertier po analýze mnoha dopisů mezi králem, královnou a jejich rodinnými příslušníky zjistil, že v jejich posteli existovala sexuální nekompatibilita. Král měl být příliš obdařen, zatímco Maria příliš úzká, a proto byly jejich sexuální zážitky plné bolesti. Ludvík XVI. nedokázal při sexu vydržet déle než dvě minuty a i když spolu nakonec zplodili potomky, i výrazné fyzické rozdíly přispěly k tomu, jak královská rodina dopadla.

Benjamin Franklin se v mládí ve svém volném čase věnoval plavání, což nebyla zrovna nejběžnější činnost člověka v 18. století, ale kromě toho měl i jednu zvláštní aktivitu. Franklin ráno před odchodem do práce půlhodinu či hodinu sedával u svého okna v prvním patře a oddával se takzvaným vzduchovým lázním. U otevřeného okna vzduch cirkuloval a Franklin věřil tomu, že právě vzduchová koupel ho udržuje při plném zdraví.

V předchozích stoletích lidé dokázali uvěřit různým polopravdám a legendám, přičemž se to dotklo i lékaře Johna Harveyho Kellogga. Právě Kellogg už v 19. století vymyslel oblíbené cereálie cornflakes, avšak jejich vznik neměl nic společného s tím, aby si je lidé až dodnes dávali k snídani. Kellogg věřil tomu, že sex a masturbace obecně ničí lidem zdraví a pálivá jídla je přivádějí do sexuální touhy, a tak vymyslel cornflakes - jídlo s neutrální chutí, které mělo sloužit zejména jako prevence masturbace. On sám dokonce nikdy neměl sex se svou manželkou a všech 8 dětí si adoptovali.

Erotické zajímavosti z historie, o kterých tě ve škole nikdy neučili. Objevily se posedlost menstruační krví i antimasturbační cereálie
Zdroj: Gizmodo

Otec mikrobiologie Anton van Leeuwenhoek se během svého života v 17. a 18. století zasloužil za mnohé důležité objevy pod mikroskopem, ale jen málo lidí ví, že právě Leeuwenhoek byl prvním člověkem, který pozoroval spermie pod mikroskopem. V té době byla přitom masturbace tabu, a tak dokonce vzorky spermií sesbíral ze své manželky, což také důkladně popsal v deníku, který doprovázel samotné pozorování. Jako první tedy viděl buňky s hlavičkami a bičíky, které se podle něj pohybovaly jako hadi či úhoři a vše ještě zakreslil.

Sir Isaac Newton je dodnes považován za člověka, který si uvědomil přítomnost gravitační síly, avšak v jeho životě bys našel obrovské množství bizarních záležitostí. Newton byl velkým fanouškem numerologie, takže byl přímo posedlý symbolikou čísel, nikdy se neoženil a je velmi pravděpodobné, že ani nikdy neměl sex, ale co je ještě bizarnější, Newton byl posedlý i menstruační krví prostitutek, protože věřil v její magické účinky.

Domů
Sdílet
Diskuse