Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2017 0:55
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Justice League – údajně se změnil konec filmu, atmosféra, nálada a spoustu dalšího. Máme se začít obávat?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Během předchozího víkendu se objevilo několik nových obrázků, ale i drbů ohledně netrpělivě očekávaného Justice League. Zvýší očekávání nebo je na místě skepticismus?

Bohužel, novinky příliš nadšení nevyvolávají. Zack Snyder (300, Sucker Punch, Man of Steel) po rodinné tragédii opustil režisérskou židli a nahradil ho Joss Whedon, který režíroval mimo jiné Avengers. Na tom by ještě nic nebylo, nakonec, oba jsou velmi talentovanými režiséry. Nicméně, podle pomluv to vypadá tak, že Whedon nejen mírně upravil scénář, jak se to dosud prezentovalo, ale musel také významně změnit finální verzi snímku, protože ta původní byla označena za příšernou. Toto vyjádření zaznělo od reportéra Billa Rameyho (Batman on Film). Ten sice nechtěl uvést zdroj ani podrobnosti o tom, co konkrétně je nezvládnuté v primárním sestřihu, ale diskusi se mu rozproudit podařilo.
 
Na jednu stranu, přetáčky a určitá úprava finálního vyznění děje před premiérou filmu jsou u blockbusterů běžnou záležitostí. Na druhou stranu, v případě Justice League, jedna z fám dokonce hovoří o natočení celého filmu podruhé. To už běžné není. Samotní tvůrci tuto možnost popřeli. Každému je snad jasné, že to už je totální volovina a změny až tak drastické nejsou. V každém případě, dnes je už úplně evidentní, že film prochází mnohými a hlavně výraznými změnami. My věříme, že důvodem úprav bude jedna z níže uvedených možností.

Justice League – údajně se změnil konec filmu, atmosféra, nálada a spoustu dalšího. Máme se začít obávat?

Podle některých názorů by mohlo jít například o přetáčky za účelem dostat více do popředí postavu Wonder Woman (Gal Gadot). Po úspěchu její sólovky by to bylo logickou volbou, tvůrci ale uvedli, že to bylo plánem vždy a úspěch Wonder Woman nebyl v tomto rozhodnutí směrodatný. Vynořily se i informace naznačující, že přetáčky by se měly týkat odlehčení celkové atmosféry filmu a předělání závěru. Tato verze se jeví jako nejpravděpodobnější. Postavou, která měla vyznít nejtemněji a potřebovala „zjemnit“ nejvíce, má být podle zdrojů Cyborg. Upřímně, tato možnost nás vůbec netěší a doufáme, že se nepotvrdí. Podle mého názoru by nebylo vůbec na škodu, kdyby se v DC vydali temnějším směrem a ne tím ověřeným marveláckým, který už pomalu začíná být ohranou deskou.
 
Nicméně, nevěšme hlavu, podobné klepy se šířily i před Wonder Woman a nakonec to byl, po Man of Steel, dosud nejlepší zásah DCEU. Whedon je bezpochyby talentovaný režisér a my doufáme, že to dokáže i v případě Justice League. Co na to říkáte vy? Přijali byste temnější verzi superhrdinského filmu, nebo dáváte přednost odlehčené atmosféře Marvel snímků?

Justice League – údajně se změnil konec filmu, atmosféra, nálada a spoustu dalšího. Máme se začít obávat?
Domů
Sdílet
Diskuse